tantar-malarie4

Țânțarii provoacă adevărate neplăceri buzoienilor. Insectele nesuferite dau târcoale mai ales prin parcuri, acolo unde sunt bălți, și nu dau pace celor care vor să se recreeze în aer liber în zilele călduroase. De când temperaturile au crescut, medicii infecționiști au în evidență două cazuri de meningită cu etiologie necunoscută, astfel că specialiștii iau în calcul inclusiv o boală provocată de virusul West Nile, transmis de țânțarii infectați. Este vorba despre doi adulţi din municipiul Buzău care au fost internați în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău unde primesc tratament adecvat în caz de meningită.
Probele transmise la București vor indica dacă boala în cazul celor doi buzoieni a fost declanșată în urma înțepăturii unui țânțar purtător de virus West Nile.
Și, din păcate, autoritățile se așteaptă la un atac și mai virulent al țânțarilor și căpușelor, după ploile din ultimele zile.
Directorul RER Ecologic Liviu Mocanu, care se ocupă cu dezinsecţia în municipiul Buzău, dă asigurări că va continua lupta împotriva insectelor periculoase, cu tratamente avio dar şi de la sol.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.