Victor Ponta 6

pub

Convorbirea telefonică dintre viitorul președinte al României, Victor Ponta, și vicepreședintele SUA, Joe Biden, arată că premierul este privit în acest moment de către partenerii strategici drept reprezentantul României în dialogul bilateral cu SUA. Faptul că discuția telefonică a avut loc la inițiativa dl-ui Biden și că temele abordate au fost unele de interes regional, inclusiv problematica din Afganistan, arată că americanii, preferă dialogul cu Victor Ponta, în locul lui Traian Băsescu.  Acest lucru se întâmplă după vizita făcută în SUA de către premierul Ponta. Victor Ponta a devenit interlocutor al partenerilor strategici ai României, ai SUA, pe temele cele mai importante, în locul lui Băsescu.

Discuțiile au fost despre colaborarea militară, despre Armată, despre situația din regiune, despre parteneriatul strategic dintre cele două state. Traian Băsescu nu mai este un interlocutor pentru nimeni în acest moment. Pentru nimeni în afară de Klaus Iohannis! Victor Ponta cunoaște probleme de politică externă, este un partener regional important pentru SUA și NATO, își va face datoria din funcția de președinte.  Dintre cei 14 candidați la funcția de Președinte, Victor Ponta are cea mai bogată experiență în conducerea țării și în reprezentarea României în relațiile cu partenerii externi.

Iohannis nu are experiență în reprezentarea României. Conducerea unei țări reprezintă o experiență fundamental diferită față de conducerea unei primării.

 

40% absorbție din fondurile europene– creștere de 5 ori față de guvernarea PDL-Băsescu.

 

În momentul preluării guvernării, rata de absorbție a fondurilor europene era de 8,5%. Cei care îl sprijină astăzi pe Iohannis au avut un management dezastruos al fondurilor europene.  În doi ani și jumătate, Guvernul Victor Ponta a reușit să absoarbă de cinci ori mai mult decât s-a absorbit în precedenții 5 ani. Noi programe lansate:

Ajutoarele alimentare destinate persoanelor defavorizate. Vorbim despre instrumente utile în vederea combaterii sărăciei și pentru creșterea integrării sociale a celor aflați în nevoie. Aceste persoane trebuie susținute și încurajate, nu aruncate la marginea societății, așa cum s-a întâmplat în trecut, sub regimul Băsescu.

Programul „România Start-up”, în valoare de 152 de milioane de euro, prin care 32 000 de tineri vor fi inițiați în tainele antreprenoriatului. Conceptul „România Start UP” are două părți: O primă parte se referă la firma de exercițiu, care înseamnă practic simularea proceselor manageriale de către elevi, iar alocarea financiară este de 52 de milioane de euro. O a doua componentă vizează tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani care pot să inițieze o activitate independentă pe baza unui plan de afaceri, în unul din domeniile strategice de dezvoltare, prin subvenționarea acestora, în vederea creșterii ratei de ocupare în mod sustenabil. Pentru această componentă a programului sunt alocați circa 100 de milioane de euro din fonduri europene.

Prezentarea cererii de proiecte „Dezvoltarea carierei didactice”, DMI 1.3 POS DRU. Am trecut de etapa în care profesorii erau desconsiderați, îndemnați să plece din țară și umiliți prin tăierea salariilor. Acum, profesorii se bucură de respectul Guvernului Ponta și sunt ținta unor proiecte menite să îi sprijine în carieră.

pub


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.