Reprezentanții ACL Buzău își acuză adversarii politici de campanie murdară și de nerespectarea legislației electorale, după ce mai multe bannere ale ACL au dispărut iar prin intermediul Poștei ar fi fost distribuite materiale electorale neasumate care ar aduce atingere candidatului Klaus Iohannis.
„Ceea ce se întâmplă în această campanie ne face să luăm atitudine și să vă spunem că am crezut că adversarii noștri politici nu vor ajunge atât de departe, dar se pare că nu reușesc și revin la atacuri nejustificate intrând în viața intimă a persoanelor. Din această cauză vrem să le atragem atenția că este o confruntare politică în care nu trebuie să existe minciună” a declarat liberalul Cristi Romanescu.
„Legat de materialele neasumate care se împrăștie, acest material electoral este distribuit prin Râmnicu Sărat pentru că ăsta(nr. primarul Viorel Holban, fost liberal trecut la PSD in baza ordonanței) este harnic și vrea să demonstreze că face treabă acum și vor apărea probabil și prin Buzău. Măcar nu și l-au asumat. Ce să facem noi? Să facem vreo 700 de reclamații pentru că Poliția nu se autosesizează? Au folosit culorile noastre ca să dea un aspect de legalitate, dar cunoaștem rețeta, este sub semnătura directă a doctorului Boșcodeală pentru că așa se semnează Constantin Boșcodeală, doctorul inimilor profesorilor”, a declarat Raul Florescu, prim vicepreședinte al PDL Buzău.

O altă neregulă constatată de reprezentanții ACL face referire la modul de afișaj în municipiul Buzău, pentru care a fost făcută o reclamație, respectiv față de afișele lui Călin Popescu Tăriceanu, prezent pe toți stâlpii din municipiu, acolo unde afișajul electoral este interzis printr-o adresă a SDEE Buzău semnată de directorul Marius Tudor.
„Este interzisă lipirea de afișe electorale pe stâlpii liniilor de tensiune aeriene sau pe alte instalații de distribuție a energiei electrice aflate în proprietatea SDEE”, se arată într-o adresă trimisă de Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice către toți competitorii electorali.
Deputatul Cezar Preda a fost de departe cel mai critic la adresa social-democraților, acuzîndu-i că i-ar controla pe toți membrii Biroului Electoral Județean în frunte cu judecătorii care conduc acest organism dar și Poliția și Poliția Locală.
„Nu aveam nici o așteptare nici de la Politie nici de la Biroul Electoral Județean, de la nimeni, pentru că nu puteam să am. Aici este o familie cu „G” în ea, care așa organizează și așa fac de ani de zile în Buzău. Nu mai spun că este singurul birou electoral din țară în care toți membrii cu excepția celui ACL sunt puși de PSD, cel de la UDMR este pesedist, cel de la PER este pesedist, dar măcar judecătorii ar trebui să le spună acestora că se fac de râs neadmițând niște contestații depuse în baza unor dovezi clare. Oricum, dacă ar fi dat o hotărâre, Poliția nu ar fi luat nici o măsură pentru că nu au luat niciodată. Nu îi înțeleg și nu știu ce mai vor să facă unei opoziții care și așa a fost decimată la Buzău prin tot felul de acte normative. Aseară ni s-au furat 4 bannere si nimeni nu știe nimic. Poliția crede că Poliția Locală ar trebui să se ocupe, Poliția Locală după program se îmbracă în roșu și pleacă în campanie și nu îi interesează, deci noi ce să facem? Tăriceanu nu a avut prea înalți susținători și au lipit afișe pe toți stâlpii, dar nimeni nu ia nici o măsură. Suntem în țară ca nimeni alții. Peste tot se interzic materialele neasumate și denigratoare trimise prin Poștă dar la Buzău nu se ia nici o măsură. Asta pentru că noi suntem roșii și ne mai invită „tătucu” nostru pe la câte un șpriț și asta e viața de CETATE. Pentru asta am trimis reclamațiile noastre direct la Biroul Electoral Central și o să mai trimitem pentru că aici, la Buzău, orice reclamație de-a noastră nu este admisă prin votul membrilor biroului”, a declarat deputatul Cezar Preda.
Nici primarul Constantin Boșcodeală nu a scăpat de atacurile deputatului buzoian mai ales după ce PSD Buzău a transmis mai multe comunicate prin care îi solicită lui Klaus Iohannis să precizeze din ce bani a dobândit cele 6 case.
„De aia am ajuns unde am ajuns și județul nu se dezvoltă. Am văzut că domnul Boșcodeală îi scria lui Iohannis în numele profesorilor. Dar nu ar trebui să îl întrebăm noi pe dânsul de unde are atâta avere care este pusă sub sechestru de DNA? Din ce mari afaceri pe care le-a făcut, din ce bani? Poate din meditațiile pe care le-au dat soțiile dânsului? Nu ne este rușine? Ne înscriem la concursuri pentru care este cel mai bogat primar din țară și scriem scrisori la alții”, a declarat Cezar Preda cu referire clară la edilul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală a cărui avere se află sub sechestru asigurator de când a fost trimis în judecată de DNA.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.