Duta

Buzoianca Steluţa Duţă a câştigat, sâmbătă, titlul european la box, impunându-se în finala categoriei 48 de kilograme în faţa sportivei bulgare Sevda Asenova, la competiţia ce s-a desfăşurat la Bucureşti. Steluţa Duţă a surclasat-o în semifinale pe germanca Anne Marie Stark şi în rundele anterioare pe Volha Luşcik (Belarus) şi Svetlana Gnevanova (Rusia).
„A fost un meci greu, în fața unei adversare pe care o cunoșteam bine. Am mai învins-o și altădată. Este extraordinar să câștig în fața propriilor suporteri și vreau sa dedic acest succes staffului tehnic al lotului, tuturor televiziunilor din România și fanilor boxului. Sunt extrem de fericită, nu concepeam să nu iau medalia de aur. Vreau să câștig și titlul mondial și să ajung la Jocurile Olimpice de la Rio”, a spus Steluța Duță la finalul partidei.
Titlul obținut de sportiva buzoiancă este cel de-al treilea din carieră după cele obținute în 2006 și 2007.
Luni, Steluța Duță alături de celelalte patru pugiliste române care au obținut medalii la Campionatele Europene de la București au făcut un tur al Capitalei la Bordul unei limuzine pusă la dispoziție de Federația Română de Box. Pugilistele au primit flori şi au sărbătorit cu şampanie rezultatele obţinute la competiţia găzduită de Sala Polivalentă din Bucureşti. Caravana a plecat de la Hotelul Sport din cadrul Complexului Sportiv Naţional Lia Manoliu şi a făcut o oprire în faţa Palatului Parlamentului unde sportivele şi-au făcut fotografii cu drapelul României.
România a obţinut la Campionatele Europene de la Bucureşti încheiate sâmbătă cinci medalii: una de aur (Steluţa Duţă), una de argint (Marilena Florina Radu) şi trei de bronz (Simona Sitar, Cristiana Stancu, Luminiţa Turcin).

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.