Antrenorul și conducătorii Clubului Sportiv Municipal Buzău au recunoscut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că plecarea Steluței Duță la clubul Steaua București s-a făcut în urma unor amenințări venite din partea antrenorului federal, Adrian Lăcătuș.
Conform antrenorului Constantin Voicilaș, decizia Stelutei Duță de a boxa sub culorile clubului Steaua a fost luată de catre el, în ciuda faptului că pugilista nu ar fi vrut să accepte acest lucru.
“Am spus și o repet, nu pe ea a influențat-o, ci eu am fost cel care a decis. Ea a vrut să își ia bagajul de la Predeal să plece de la lot și să vină acasă. Eu l-am sunat pe domnul director Dinu și mi-a zis ca fata să ramână la lot. Spunându-mi aşa, am plecat imediat cu mașina la Predeal și am discutat cu Lăcătuș. Era ori totul ori nimic. Dacă pleca Stela, pleca și el de la lot și oricum nu îl punea pe Voicilaș în locul lui și oricum nu vroiam. Am fost, am discutat cu el și am acceptat ca fata să rămână acolo decât să stea acasă”, a precizat Voicilaș.
Deși inițial s-a crezut că plecarea Steluței Duță la clubul din Capitală i-ar fi oferit acesteia ceva avantaje materialem lucrurile nu stau deloc aşa.
“Steaua nu i-a dat nimic, îi dă salariul pe care il dăm de doi ani jumatate, îi dă indemnizație și premiera. A ales să se ducă la Steaua doar ca să poată rămâne în Lotul Olimpic. Nu a fost un șantaj propriu-zis ci au fost niște apropos-uri clare, că e batrână, ca nu face categoria și alte probleme de genul ăsta. Ea este pâinea și cuțitul în lot, pentru unii. Doi ani și ceva am stat cu cea mai bună sportivă din lot și am stat pe margine și alții faceau vânt cu prosopul și mă duceam și vorbeam cu ea cu cenzură ” marturiseşte Constantin Voicilaș.
La rândul ei, Steluța Duță, campioană națională în nouă rânduri, mărturisește că va trebui să mai discute cu antrenorul clubului Steaua București în privința drepturilor sale salariale.
“Am promisiuni de la domnul Lăcătuș, dar o să trebuiască să stau de vorbă serios cu dânsul pentru că nu știu când or să se realizeze. Iau 11 milioane, apoi mai iau o indemnizatie de la Steaua de 5 milioane și aștia sunt banii”, dezvăluie Steluța Duță.
Problema este cunoscută și de către directorul Clubului Sportiv Municipal, Mircea Dinu, însă acesta spune că deși a adus la cunoștința mai marilor Federației aceste lucruri, nimic nu s-a schimbat. Ba mai mult, până în acest moment, Steaua nu și-a arătat intenția de a plăti CSM Buzău o sumă de bani pentru transferul Steluței Duță la clubul militar.
“Eu am prezentat problema de față cu doamna Melinte și i-am spus inclusiv lui Rudel Obreja, care a zis că a auzit despre practicile antrenorului său însă văd că între ei se înțeleg bine. Oricum, problema se poartă și la alte sporturi. Recent, am avut o situație asemănătoare cu doi sportivi de la lupte și asa se procedează,” a afirmat Mircea Dinu, președintele Clubului Sportiv Municipal Buzău
Chiar și vicepreședintele CSM Buzău, Mircea Chisling, recunoaste că atât clubul, cât mai ales antrenorul Constantin Voicilaș au fost supuși unor mari presiuni pentru ca pugilista Steluţa Duţă să boxeze pentru clubul Steaua București.
“Eu îl înteleg și pe antrenor pentru că s-au făcut presiuni și la club dar și asupra antrenorului pentru că decizia îi aparținea lui. S-a mers până într-acolo încât a fost amenințat, atât el cât și noi, că dacă nu se duce să boxeze pentru Steaua atunci va fi exclusă din lot, că mai sunt și altele care i-ar putea lua locul, deși noi nu credem. Atunci antrenorul și sportiva ce era să facă? Stela are mari șanse să ajungă la Olimpiadă și ne-am fi bucurat enorm să ajungă o sportivă de-a noastră acolo, dar asta este ” a încheiat vicepreședintele Clubului Sportiv Municipal, Mircea Chisling.

Ciprian STERIAN
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Constantin-VOICILAS.mp3|titles=Constantin VOICILAS]

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Mircea-CHISLING.mp3|titles=Mircea CHISLING] [audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Mircea-DINU.mp3|titles=Mircea DINU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.