Un poliţist buzoian este pe cale să lase uniforma sub care a lucrat în ultimii ani, nu din plăcere, ci forţat de împrejurări, după ce a fost descoperit ca fiind informatorul unui şef de reţea infracţională arestat în toamna anului trecut pentru contrabandă cu ţigări, alcool şi materiale pirotehnice. Cadru al Serviciului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Buzău, agentul îl avertiza telefonic pe contrabandist ori de câte ori colegii lui poliţişti urmau să aibă vreo razie rutieră prin zonele în care materialele erau depozitate şi apoi transportate, astfel încât infractorul să fie ferit de controale şi opriri în trafic. Mai mult, poliţistul îi indica traseele sigure pe care infractorul putea să-şi transporte marfa nestingherit.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat că subofiţerul a fost descoperit în urma interceptărilor telefonice ale buzoianului arestat, convorbiri din care a reieşit clar că este pus în gardă de un poliţist.

La jumătatea lunii septembrie, în urma unor percheziţii efectuate în Buzau, Bucureşti, Mizil şi Focşani, politiştii au descoperit peste 53 de mii de ţigarete, în pachete cu banderole de marcaj de provenienţă moldovenească, peste 27.000 de Euro şi 155.000 de lei, precum şi 74 de tone de articole pirotehnice. De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri privind acte de comerţ cu astfel de produse iar întreaga cantitate de ţigarete, sumele de bani şi materialele pirotehnice au fost confiscate, pentru continuarea cercetărilor. Acţiunea s-a încheiat cu arestarea buzoianului care colabora cu poliţistul dar şi a doi bucureşteni.

Agentul de la Ordine Publică a fost cercetat administrativ iar comisia de disciplină dispusă de conducerea IPJ a decis să îl dea afară pe subofiţer. Acesta a contestat decizia însă IGPR i-a respins acţiunea iar acum agentul se află în concediu medical.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.