Gata cu recensământul! După 12 zile de muncă, recenzorii de la Buzău au vizitat 191.845 de locuințe și au trecut în revistă 440.347 de persoane. Cu toate acestea, numărul de persoane recenzate nu poate reprezenta populația întregului județ.
Numărul comunicat de Direcția Județeană de Statistică nu cuprinde persoanele care au apelat la metoda autoînregistrării, nu cuprinde persoanele din spaţiile colective de locuit, persoanele recenzate prin structurile MapN, MAE, MAI și include doar o parte dintre persoanele plecate din ţară pe perioadă îndelungată adică, doar cele declarate de unul din membrii gospodăriei rămas la domiciliul din țară. Localitatea cu cel mai mic număr de persoane recenzate la nivelul județului Buzău a fost comuna Pardoși unde s-au numărat 322 de locuințe și doar 460 de persoane. La nivelul municipiului Buzău au fost înregistrate 46.957 de locuințe și au fostrecenzate 111.584 de persoane. Primele date provizorii privind populația stabilă a județului Buzău vor fi făcute publice la sfârșitul lunii ianuarie iar datele preliminare ale recensământului se vor ști abia în perioada aprilie-mai 2012.

Ciprian STERIAN

3 COMENTARII

  1. Acest recensamant este un esec! Am participat la recensamantul de acum 10 ani si atunci totul a iesit „ceas”! Acum a fost o debandada la nivel national, prost pregatit, prost sau deloc popularizat, comunicatorii, multi si ineficienti, mai mult au incurcat. Recenzorii au fost slab instruiti si putin motivati din cauza sumelor prea mici in comparatie cu munca depusa. Daca acum 10 ani recenzorii au fost alesi din randul profesorilor, functionarilor publici si pensionarilor militari, deosebit de seriosi si constiinciosi, acum acestia nu au mai participat. S-a facut recenzarea cu rezervele rezervelor! Sefa de la Statistica si-a inceput instruirea cu amenintari si a fluturat sperietoarea cu amenzile pentru populatie si recenzori si atunci cei prezenti in sala s-au ridicat si au parasit sala, dezgustati si revoltati. Recenzorii sefi si sefii de circumscriptie au fost alesi din cadrul celor de la Statistica, impreuna cu rudele si cunostintele lor, care au coordonat haotic si neprofesionist recensamantul, mai mult incurcand, ei insisi necunoscand regulamentul din manual. Deci, in concluzie, au ramas foarte multi oameni nerecenzati si multe locuinte neluate in evidenta! Pacat de munca de pe teren a oamenilor si de reticenta celor carora le-au intrat in casa! Consider ca raspunzatoare pentru acest esec este Directia de Statistica si MAI, in frunte cu Igas!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.