Inițiativa lansată de liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, care prevedea introducerea obligativității purtării uniformelor școlare în ciclul primar și gimnazial, nu s-a bucurat de sprijninul senatorilor din Comisia pentru învățământ, care au respins astăzi propunerea legislativă a parlamentarului buzoian. Membrii comisiei au respins cu şase voturi „împotrivă” şi patru voturi „pentru”, propunerea legislativă a lui Preda.
În timpul dezbaterilor, senatorii au avut păreri împărţite privind acest subiect, unii invocând faptul că uniformele sunt necesare pentru creşterea prestigiului şcolilor şi a sentimentului de apartenenţă la o comunitate, alţii susţinând că familiile elevilor săraci nu ar avea posibilităţi materiale să le cumpere.
Iniţiativa legislativă a lui Cezar Preda reglementează introducerea unei ţinute vestimentare reprezentative obligatorii pentru unităţile şcolare din învăţământul primar şi gimnazial. Potrivit proiectului, uniforma va fi stabilită, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, de către consiliul de administraţie împreună cu consiliile consultative ale părinţilor şi elevilor.
După ce a fost respinsă de Comisia de învățământ din Senat, iniţiativa legislativă ce poartă amprenta liderului PDL Buzău, Cezar Preda, va fi dezbătută în plenul Senatului în calitate de primă Cameră sesizată.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.