Regia Autonomă Municipală intenționează să păstreze și în această iarnă același preț, pentru populație, la gigacalorie. Deși prețul gazelor a crescut cu 10 procente reprezentanții regiei împreună cu producătorul de energie termică, Ecogen S.A., au găsit resurse pentru a menține, cel puțin până la 1 ianuarie 2013 prețul de 185 de lei pe gigacalorie.
„În ciuda faptului că a crescut prețul la gaze, apa rece și energia electrică am căzut de acord cu Ecogen să ținem același preț pentru gigacalorie fără ca acest lucru să presupună un efort suplimentar pentru Consiliul Local Municipal”, a declarat Constantin Tacea, directorul Regiei Autonome Municipale.
Menținerea prețului este posibilă ca urmare a investițiilor pe care producătorul de energie termică le-a făcut în modernizarea CET-lui dar și datorită faptului că Regia Autonomă Municipală s-a preocupat de modernizarea rețelelor de transport și distribuție a energiei termice. Acest lucru se întâmplă, de altfel , și în aceste zile când RAM Buzău face ultimele probe atât la rețelele de transport cât și la instalațiile de încălzire ale consumatorilor casnici, concomitent cu finalizarea lucrărilor de modernizare în câteva puncte termice din oraș.
„Se face umplerea rețelei cu apă de adaos și apoi se face o mică presiune pentru a se putea verifica atât rețelele proprii ale RAM cât și la caloriferele din interiorul apartamentelor. Aceste probe au început pe data de 14 septembrie si se vor finaliza cam pe 15 octombrie”, a adăugat directorul RAM Buzău, Constantin Tacea.
La Buzău,prețul gigacaloriei este neschimbat de aproape 6 ani.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.