Regia Autonomă Municipală pare a avea zilele numărate. Conform primarului Constantin Toma, regia de termoficare poate intra oricând în faliment, dat fiind că are datorii imense atât la bănci cât și la bugetul de stat, aflându-se practic în imposibilitate de plată.

Regia Autonomă Municipală mai deservește  14.700 de apartamente din cele 35.000 câte figurează la nivelul municipiului Buzău iar o intrare în faliment a acesteia ar duce practic la sistarea căldurii și a apei calde menajere în aceste locuințe.

”La Buzău, oamenii care sunt racordați la RAM plătesc mai mult decât familiile care au centrală, iar asta nu e corect deloc. Societatea are datorii imense, de 20 de milioane de euro la bugetul de stat și la bănci. Situația e critică cu această societate, oricine poate să i ceară falimentul și să închidă obloanele. Nu am o soluție, am ceva scenarii însă nu știu ce decizie putem lua, dar nu se mai poate continua așa”, a declarat primarul Constantin Toma.

Pe lângă cele 14.700 de apartamente, Regia mai asigură căldura și pentru școli, grădinițe și alte instituții publice. Cum prețul gigacaloriei este subvenționat de municipalitate, Toma spune că RAM face risipă de energie, livrând căldură la parametri maximi chiar și atunci când nu trebuie.

”Se face o risipă extrem de mare. Școlile își țin geamurile deschise  pentru că se dă căldura la maxim. Primăria plătește către această societate subvenția dar și căldura furnizată în școli și în celelalte clădiri administrative. Trebuie să se schimbe ceva ”, a conchis primarul Buzăului Constantin Toma.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.