Lovitură de teatru în această dimineață în ședința extraordinară a Consiliului Județean Buzău. Deși președintele Victor Mocanu a dat asigurări că proiectul privind realizarea masterplanului de gestionare a deșeurilor va trece în lumina ultimelor compromisuri, astăzi, când era programată ședința, s-a lipsit pe capete.

De la întrunire a lipsit  preşedintele Victor Mocanu, plecat subit în concediu, dar şi o parte din consilierii PSD și toți consilierii judeţeni de la PDL şi PNL, cu excepţia liberalilor  Ioan Caton Mateeşescu şi Emilian Drăgoi, cel din urmă desemnat să conducă şedinţa.

Din lipsă de cvorum, votul pe proiectul masterplanului nu s-a mai ţinut. În plus, liberalii au solicitat ca masterplanul să fie supus aprobării într-o şedinţă ordinară pentru ca forma finală a proiectului să poată fi discutată înainte în comisiile de specialitate.

Problema este că autorităţile judeţene trebuie să se prezinte pe 9 decembrie la Ministerul Mediului cu rezultatul şedinţei de astăzi. Cum masterplanul nu a fost votat nici astăzi, Buzăul este tot mai aproape de a pierde finanţarea europeană. Într-o astfel de situaţie, masterplanul va  trebui realizat cu fonduri din bugetul judeţului Buzău iar investiţia este de ordinul a zeci de milioane de euro. Singura șansă pentru ca proiectul să treacă este ședința ordinară de Consiliu de luna aceasta, la care cel puțin democrat liberalii dar și liberalii spun că vor da vor pozitiv dacă masterplanul va fi dezbătut în comisii și le vor fi luate în calcul și amendamentele lor.

Planul de gestionare a deşeurilor la Buzău, prevede amenajarea unei reţele, la nivel de judeţ, care să asigure colectarea, depozitarea, transportul şi distrugerea deşeurilor, investiția fiind de ordinul zecilor de milioane de euro.

Cristina DINULESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.