Dumitru Ene: "Nu sunt inginer în construcţii"

Liberalul Dumitru Ene atacă virulent presiunile care vin din partea actualei puteri politice, menite să blocheze definitiv întoarcerea lui la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean (I.Ş.J.) Buzău. Ieri seară, în exclusivitate pe observatorulbuzoian.ro, am prezentat declaraţiile Florinei Stoian, actualul şef PD-L al I.Ş.J., conform cărora investiţiile în reabilitarea şi construirea de sedii şcolare, derulate sub mandatul lui Dumitru Ene, în perioada 2007 – 2009, sunt controlate de Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA), prin Parchetul Ploieşti. În această dimineaţă, Dumitru Ene ne-a oferit un interviu prin care se arată extrem de revoltat de acuzaţiile care i se aduc.

Ce susţine Florina Stoian, în cazul Parchet vs. investiţiile sub mandatul Dumitru Ene

Una dintre investiţiile pe care Florina Stoian o dă ca exemplu pentru ceea ce a numit „proasta administrate a banilor investiţi”, este la Şcoala Rubla, comuna Valea Râmnicului: „Domnul primar a depus petiţii la inspectorat, pentru a reclama neachitarea datoriei aferente lucrărilor de reabilitare de la această şcoală. Am aflat de la Seviciul investiţii al inspectoratului că nu s-a putut semna recepţia la acest obiectiv, deoarece o mare parte din sumele trecute în facturi nu corespund cu proiectul, iar calitatea materialelor utilizate este inferioată celor facturate. Mai mult, societatea comercială care execută lucrările a fost somată să refacă pe cheltuială proprie unele lucrări, ca înlocuirea uşilor care sunt mai scurte, refacerea pardoselii şi a plafoanelor sau izolarea termică corespunzătoare în pod”, a expus, pentru observatorulbuzoian.ro, Florina Stoian. Totodată, inspectoarea generală susţine că discuţiile pe caz au avut loc în urmă cu mai bine de un an, când s-a constatat că sălile de clasă nu aveau sobe. „În prezent, nu s-a modificat nimic în şcoala cu pricina, decât dotarea cu sobe în clase, prin efortul preotului din sat, după spusele directoarei”.

Cum se apără Dumitru Ene: prin atac

În această dimineaţă, fostul general al şcolilor, liberalul Dumitru Ene, ne-a declarat, într-un scurt interviu, că tot ce se instrumentează împotriva revenirii lui la şefia Inspectoratului Şcolar este „dovada micimii şi a nivelului inadmisibil de jos la care au ajuns cei care doresc păstrarea funcţiilor”. El se apără printr-un atac pornit împotriva actualei administraţii de la I.Ş.J.: „Eu am semnat nişte documente ca inspector general. Sunt alte persoane, şefi de lucrări, şefi de şantier, serviciul tehnic, care răspund de calitatea lucrărilor, de achiziţii. Sunt zeci de investiţii pe care le-am derulat atunci. Nu răspund eu dacă nu trage soba la Rubla”, ne-a spus Dumitru Ene. El nu consideră că a condus perfect instituţia pentru care are sentinţă definitivă să îi reia şefia, dar nici ilegal. „Nimeni nu va avea probleme cu Parchetul. Am lucrat cu oameni profesionişti. Nu o suspectez pe doamna Vasile, contabila şefă, de vreo intenţie de a frauda sau denatura. Nu am emoţii cu DNA-ul”, a încheiat fostul inspector general.

Reacţiile la declaraţiile lui Dumitru Ene, în ediţia observatorulbuzoian.ro de luni. Bonus: un material video care prezintă ruinarea unei investiţii de miliarde.

Sorin DINCO

Citeşte şi Dumitru Ene, cercetat de DNA la investiţiile din mandatul 2007-2009

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.