Razie taximetrsti

Polițiștii de la Serviciul Rutier au organizat, miercuri, mai multe acțiuni pentru descoperirea taximetriștilor care își fac veacul pe străzile orașului fără a respecta legile sau chiar fără a fi autorizați să desfășoare o astfel de activitate.
Prima descindere a oamenilor legii a avut loc în prima parte a zilei pentru ca la orele amiezii, polițiștii să dea din nou iama în parcările unde taximetriștii își așteptau clienții. Acțiunea nu prea a fost pe placul celor găsiți în neregula dar a picat taman bine pentru taximetriștii care respect regulile și cărora, cei găsiți pe picior greșit, le fac concurență neloială.
Polițiști rutieriști au dat astăzi mai multe sancțiuni pentru lipsa atestatului, pentru neafișarea tarifului, lipsa ecusonului sau chiar a cărții de identitate. Nu în ultimul rând a fost verificată data la care expiră revizia autoturismelor folosite în activitatea de taxi.
Oamenii legii spun că, de la începutul anului, asupra taximetriștilor au fost aplicate peste 400 de sancțiuni dar și 10 cazuri în care permisele de conducere au fost suspendate pentru nerespectarea priorităţii, depăşiri neregulamentare şi nerespectarea culorii roşii a semaforului electric.
La Buzău funcționează în prezent 400 de taxiuri autorizate cărora li se adaugă taximetriștii de ocazie care ies la produs în ciuda amenzilor, semn că profitul din această activitate este unul consistent care acoperă o eventuală amendă primită pentru depistarea în neregulă.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.