Clădirea fostului Spital I. C. Brătianu care a fost restaurată cu bani europenei în vederea transformării ei în Centru Muzeal a fost finalizată și redată beneficiarului.

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu a vizitat, miercuri clădirea unde urmează a se înființa Centrul muzeal IC Brătianu și a vorbit despre destinația acesteia.

„Fostul Spital Brătianu, o clădire de patrimoniu, o clădire simbol a orașului care după anii 90 a fost dată uitării și se punea chiar problema să fie demolată. Șansa noastră a fost că este o clădire de patrimoniu și am reușit să accesăm fonduri europene  prin care a fost reabilitată. Mulțumesc constructorilor și doamnelor și domnilor din Consiliul Județean care s-au ocupat de acest proiect și astăzi arată cum vedeți. Este strict meritul dumnealor, eu nu am făcut decât să vin cu o idee și am reușit să obținem 3,6 milioane de euro bani europeni cu cofinanțare din bugetul propriu. Clădirea este gata doar fizic, urmează să achiziționăm mobilierul, să obținem niște avize și abia apoi vom putea începe să organizăm aici diverse activități. Clădirea are și o curte generoasă care va fi amenajată într-o grădină publică ce va fi redată cetățenilor. Cred că e un lucru foarte bun pentru că oricât de îndestulătoare ar fi bugetele noastre fără banii europeni nu ne-am putea descurca. Clădirea va fi predată Muzeului Județean și vor fi organizate aici diverse activități”, a spus Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Investiţia în reabilitarea clădirii fostului spital a fost finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5.1 conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural şi a fost începută în data de 26.07.2019 atunci cînd a fost emis Ordinul de începere a lucrărilor.

Contractul de lucrări a fost încheiat în data de 05.06.2018 şi a avut ca obiect întocmirea documentaţiei tehnico-economice şi executara lucrărilor pentru investiţia Restaurarea, conservarea si modernizarea imobilului situat in municipiul Buzau, B-dul Nicolae Balcescu, nr. 40, in vederea infiintarii Centrului muzeal I.C. Bratianu” şi a cărei valoarea a fost de 11.077.222,34 lei fără TVA.

După finalizarea proiectului tehnic, valoarea a crescut la 11.484.118,69 lei fără TVA.

Pe durata de execuţie a lucrărilor, valoarea a crescut la 14.801.187,71 lei fără TVA, creştere datorată emiterii unor dispoziţii de şantier care au adus lucrări suplimentare ca urmarea a soluţionării unor situaţii neprăvăzute şi a modificărilor legislative.

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.