rechizite

Elevii nevoiași vor primi rechizite de la Guvern după începerea cursurilor pe 16 septembrie, cel mai probabil după data de 1 octombrie. Șeful învățământului buzoian, profesorul Dumitru Ene, a declarat joi că s-au realizat toți pașii pentru licitație însă, pachetele cu rechizitele elevilor vor ajunge mai târziu. Ene a precizat că listele cu beneficiarii au fost întocmite deja, fiind vorba despre un necesar de peste 15 mii de pachete cu rechizite.
”Sunt 15. 379 de pachete de rechizite pe categorii de clase. Procedura e în desfășurare, a fost desemnată firma câșigătoare, va veni cu mostre și va începe realizarea acestor pachete pentru elevii din județ. Depinde cât de promptă va fi firma și dacă respectă datele din contract și nu va fi ca anul trecut când am fost nevoiți să refuzăm transportul și am reluat licitația. Depinde de seriorizatea firmei. Pe la 1 octombrie vor fi date probabil aceste rechizite, pentru că trebuie să vedem și cine se încadrează, dar sunt binevenite oricând pentru că rechizite trebuie tot anul”, a declarat joi inspectorul general al IȘJ Buzău, Dumitru Ene.
Valoarea maximă a unui pachet de rechizite pentru elevii din clasele primare este de 25 de lei, iar pentru un pachet cu rechizite destinat elevilor din clasele gimnaziale se va plăti maximum 30 de lei.
Banii pentru achiziţionarea rechizitelor sunt viraţi de Ministerul Educaţiei Naţionale către Inspectoratul Şcolar, după finalizarea licitaţiei. Procedura presupune că reprezentanții unităţilor de învăţământ vor realiza anchete sociale înainte de a distribui pachetele către beneficiari.

La Buzău, probleme sunt și la capitolul manuale care trebuie să ajungă pe băncile elevilor odată cu începerea școlii, o situație deosebită fiind semnalată în cazul elevilor nevăzători.
”In privința manualelor au fost contractate și vor beneficia de ele elevii din clasele 1-10. Valoarea acestor manuale este de 424 043 lei. Probleme avem la școlile speciale unde editarea manualelor în special pentru nevăzători și cei cu deficiențe auditive este mai dificilă. Nici o editură nu se încurcă să editeze aceste manualr pentru că solicitările sunt puține iar operațiunea costisitoare. Editurile consideră că nu e profitabilă editarea”, a adăugat inspectorul general al IȘJ Buzău, Dumitru Ene.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.