vaccin copil

Temperaturile ridicate înregistrate săptămâna trecută au sporit numărul de persoane diagnosticate cu afecțiuni respiratorii. Sute de persoane au trecut pragul cabinetelor medicale și au fost diagnosticate cu răceli sau chiar cu forme grave de pneumonie.
Peste 2 350 de buzoieni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii iar aproape 1000 au contactat pneumonii mai mult sau mai puțin grave. Din punct de vedere statistic numărul de pneumonii înregistrat în această săptămână este mai mult decât dublul înregistrat în aceiași perioadă a anului trecut iar numărul de internări este de 10 ori mai mare decât în 2012. În continuare principala pondere celor diagnosticați cu răceli și pneumonii sunt copii între 0-1 an -127, între 2-4 ani-139 și între 5-14 ani-235 de cazuri.
Și chiar dacă numărul pneumoniilor a fost în creştere, vestea bună este că nu a mai apărut nici un caz de gripă. Chiar şi la focarul de la secția Ojasca a Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca a scăzut simțitor iar în prezent doar 9 persoane mai prezintă simptome specifice bolii iar conducerea DSP Buzău spune că focarul ar putea fi închis săptămâna viitoare dacă nu vor mai apărea alte cazuri.
Chiar și așa medicii fac recomandări către populația județului să se protejeze pentru că vremea de afară este înșelătoare și poate crește riscul de a contracta bolile de sezon.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.