Vine primăvară, se anunţă şi proteste. Sindicaliştii din Sănătate sunt decişi să recurgă la astfel de acţiuni, revoltaţi peste măsură de ce a ajuns să se întâmple în sistemul medical din România.
Angajaţii din spitale cer deblocarea posturilor în sănătate, achitarea drepturilor salariale câştigate în instanţă, eliminarea limitării cheltuielilor de personal în spitale. În situaţia în care nici măcar o parte din aceste revendicări nu le vor fi soluţionate, sindicaliştii ameninţă cu proteste, cât de curând. De altfel, chiar în aceste zile, va fi demarat un referendum în rândul membrilor de sindicat din Sănătate pentru a vedea câţi dintre aceştia sunt de acord cu declanşarea unor forme de protest.
”Nemulțumirile membrilor noștri s-au adunat picătură cu picătură și, tot ce e posibil. ca paharul să se umple, pentru că am așteptat cu multă răbdare și îmbunătățirea condițiilor de muncă ce s-au deteriorat în timp ce colegii noștri se satură și pleacă în țări unde munca noastră este apreciată”, a spus astăzi liderul Sanitas Buzău, asistentul Mariana Munteanu.
În paralel, liderii de sindicat din Sănătate discută cu Guvernul şi cu Ministerul Sănătăţii pentru a afla dacă au măcar o şansă ca doleanţele angajaţilor din spitale să fie ascultate şi găsite pentru ele o rezolvare. Asta cu atât mai mult cu cât, spun sindicaliştii, vor fi spitale care vor ajunge în imposibilitatea de a-şi mai plăti angajaţii, şi în consecinţă îşi vor pierde medicii şi personalul specializat.
”Pacienții vin și stau cu orele pentru că se aglomerează serviciul de urgență, pentru că nu mai au acces la spitalele din teritoriu care au fost desființate sau nu se pot programa decât un număr limitat la medicii de familie, așa că pacienții să se aștepte ca prin protestele noastre să li se îmbunătățească și lor condițiile”, a adăugat Mariana Munteanu.
În ceea ce privește data exactă în care ar putea fi declanșate protestele în Sănătate, liderii de sindicat așteaptă să afle părerea membrilor, urând ca abia după aceea să se ia decizia finală.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.