Liderul PDL Buzău, despre o posibilă surpriză pentru copii şi părinţi

Liderul PDL Buzău, Cezar Preda, are o viziune personală care poate fi catalogată ca nepopulară, în ce priveşte o posibilă reformă a învăţământului. Expusă recent, în cadrul unei conferinţe de presă, viziunea reformatoare a liderului pedelist a fost inspirată de o întâlnire de acum o săptămână, din Parlamentul României, la care au participat ministrul educaţiei, deputaţi, senatori, inspectori şcolari generali. În dezbaterea asupra suplimentelor alimentare alocate elevilor şi asupra perioadei de şcolarizare, Cezar Preda a remarcat prezentările „foarte interesante cu ce se întâmplă în Europa”, din care a dedus că ţara noastră se află undeva în zona mediei pe continent.

Aşa cum s-a exprimat şi în cazul crizei de locuri din grădiniţele municipiului Buzău, cu sfaturi către primarul Boşcoleală, de a mansarda sediile actuale, Cezar Preda, om cu greutate şi în deciziile centrale ale PDL, a asigurat jurnaliştii buzoieni că şi-a exprimat şi în dezbaterea din Parlament, opiniile: „Părerea mea personală este că elevii trebuie ţinuţi mai mulţ la şcoală şi mai puţin în vacanţă. De-asta are nevoie România acum. Puteau să micşoreze vacanţa de vară cu două-trei săptămâni, copiii să se ducă la şcoală, astfel încât părinţii ştiau că ei sunt în pas cu şcoala. Nu mai erau nici cinci-şase ore pe zi, erau patru ore pe zi, cinci ore, iar profesorii nu mai stăteau în vacanţă 3 luni de zile, ci erau cu copiii.”

Cezar Preda şi-a nuanţat opinia, o materializare a ideilor lui fiind văzută ca o soluţie a creşterii calităţii în muncă: „Eu cred că lucrurile astea nu trebuie să se mai nască din analize comparatorii: domnule, hai să ne comparăm… Domnule, România, actualmente, când are nevoie disperată de a-şi păstra locul de muncă, de a se concentra pe locul de muncă, chiar prin modificarea Codului Muncii, de a aduce performanţă în calitatea muncii pe care o prestezi, trebuie ca statul să-ţi ia de pe cap alte preocupări. Ori, părintele e mult mai liniştit că e copilul lui la şcoală decât să ştie că e pe stradă şi nu ştie ce are de făcut. Părerea mea”, şi-a încheiat expunerea de idei, preşedintele PDL Buzău.

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Cezar-Preda-scoala-mai-multa.mp3|titles=Cezar PREDA]

S.D.

2 COMENTARII

  1. Mediocrităţile care se pricep la orice şi la nimic , fac în ziua de azi, carieră!!!
    Care reformă a şcolii??. Unde se regăseşte ea în învăţământul preuniversitar buzoian? In cele câteva exemple cât degetele de la mâini? Cine a luat în seamă vreo propunere autorizată din partea vreunui profesor sau manager şcolar buzoian???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.