Dumitru Ene, în aşteptarea unei soluţii

Dosarele cu investiţiile în şcolile buzoiene, demarate în perioada 2007-2009, au ajuns pe masa procurorilor anticorupţie din Ploieşti. Controlul de care depinde revenirea lui Dumitru Ene la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), după un proces cu peripeţii şi scandal pe holurile Parlamentului României, ia o turnură nouă după ce procurorii DNA au solicitat şi dosare cu rezultatele auditului intern din IŞJ Buzău.

Florina Stoian, şefa IŞJ Buzău, a confirmat, ieri, pentru observatorulbuzoian.ro, că dosarele cerute de procurorii DNA au ajuns la Ploieşti, fiind depuse de către contabila şefă a inspectoratului. Cât priveşte un termen de soluţionare, Florina Stoian ne-a declarat: „Nu ştim, că şi doamna contabilă a fost luată repede de un comisar, fără să aibă timp nici să mai spună vreo vorbă.” În schimb, controlul procurorilor s-a încărcat cu încă o serie de dosare, ei solicitând şi câteva din cele întocmite de către audiorul IŞJ, anul trecut, ceea ce ar prelungi munca de evaluare la câţiva ani buni, aşa cum ar fi aproximat auditorul, estimând că, dacă vor să facă lucrurile „ca la carte”, au de controlat zeci de şcoli care apar în raportul de audit.

„Sunt şcoli cu diferite probleme, care apar în raportul de audit. Unele au facturat lucrările înainte de a fi executate şi tot felul de astfel de probleme”, ne-a mai spus Florina Stoian. Reamintim că motivul invocat de ministrul Educaţiei, în demiterea liberalului Dumitru Ene, imediat după ce a fost repus în funcţia de inspector general şcolar, fapt petrecut în urmă cu două săptămâni, a fost că investiţiile ex-„generalului” şcolilor sunt subiectul controlului DNA. Deşi liberalii buzoieni şi-au arătat indignarea şi au acuzat grave încălcări ale legii, în cazul deciziei ministrului, aceştia nu au mai anunţat vreo altă acţiune pornită împotriva neregulii reproşate ministrului.

Sorin DINCO

1 COMENTARIU

  1. Cu piţifelnicii din fruntea ministerului cărora Funeriu le e baci, vom plăti pâne ne vom usca! Toţi, pentru că Ene îşi va cere drepturile în instanţă! Aici e vorba şi de un abuz al ministrului dar asta nu mă priveşte. Imi pasă că vor trebui date inapoi sute de milioane pentru nişte stupide ambiţii politice. Şi staţi liniştiţi că nu s-a făcut nici o mânărie. E doar ca în proverbul”decât cu un prost la câştig mai bine cu un deştept la pagubă”. Prostul e în interiorul inspectoratului şi trebuia dat afară pentru lipsă de probitate profesională. Dar cine se mai interesează de aşa ceva.??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.