Garda Financiară Buzău a stricat toate planurile de viitor pe care și le făcuseră, de ceva vreme, trei administratori din Prahova și București care, prin tot felul de afaceri ilegale, au prejudiciat deja statul cu fabuloasa sumă de 125 de miliarde de lei vechi.  Indivizii nu aveau însă de gând să se oprească aici, numai că pe fir au intrat comisarii de la Garda Financiară Buzău care le-au stricat afacerile păguboase.

Totul a pornit luna trecută când angajații Gărzii au început controalele la o societate economică care avea ca domeniu de activitate tranzacțiile imobiliare însă care, în realitate, se ocupa de cu totul și cu totul de alte lucruri, mai exact de comerțul ilegal cu combustibili. În urma controalelor, Comisarii de la Gardă au descoperit că pe parcursul a doi ani, firma respectivă, cu sediul în Prahova, a păgubit bugetul de stat cu peste 125 de miliarde de lei vechi, prin neplata TVA, a impozitului pe profit, a accizelor și a altor taxe.

” A fost depistată o societate comercială care avea ca domeniu principal activitățile imobiliare dar care în realitate desfășura activitatea de comerț de combustibili solizi, lichizi și gazoși. S-a stabilit că în perioada 2007-2009 a comercializat en-gros și en-detail peste 4 milioane de litri de motorină majoritatea acestor cantități fiind provenite din surse neoficiale. Prin comercializarea fără documente s-a adus un prejudiciu la bugetul de stat de peste 125 miliarde de lei, din care impozit pe profit-15 miliarde, TVA-45 miliarde, accize -peste 31 miliarde dar și alte obligații de peste 34 de miliarde de lei vechi”, a precizat,  comisarul șef adjunct al Gărzii Financiare Buzău, Ion Leu.

Afaceriștii au folosit o parte din bani pentru construirea unui cartier rezidențial în județul Prahova, cu banii  proveniți din vânzarea, la negru, a unei cantități de peste 4 milioane de litri de motorină. Comisarii au mai scos la iveală faptul că cei trei administratori de firme desfășurau afaceri ilegale inclusiv la Buzău, cu diverse societăți comerciale. După ce și-au băgat în buzunar miliarde bune, indivizii, dați în vileag, de Garda Financiară Buzău vor fi cercetați pentru evaziune fiscală, spălare de bani, fals și uz de fals, fraudă fiscală dar și pentru că aveau mai mulți angajați pentru care nu întocmiseră contracte de muncă.

Potrivit comisarului șef adjunct al Gărzii Financiare Buzău, Ion Leu, acesta este primul caz de spălare de bani dovedit de instituția buzoiană iar pentru că paguba la bugetul de stat depășește 1 milion de euro, dosarul va fi preluat și instrumentat de Direcția Națională Anticorupție.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.