Constantin Tacea1
Regia Autonomă Municipală a sistat livrarea agentului termic către populație pe timpul zilei. Decizia a fost luată ca urmare a încălzirii vremii și implicit a creșterii temperaturilor, dar și urmare a refuzului abonaților Regiei de a mai consuma agent termic. De altfel, la mai multe blocuri din municipiu s-a trecut la închiderea robinetelor de căldură încă de la 1 aprilie pentru ca oamenii să nu mai fi nevoiți să achite sume impresionante la facturile pentru încălzire.
Pe luna martie, ultima lună încheiată, facturile buzoienilor racordați la sistemul centralizat de încălzire sunt mai mici cu 14 la sută decât în luna februarie, dar mai mari cu 28 la sută decât în perioada similară a anului trecut. Totul se datorează temperaturilor medii înregistrate care în luna februarie 2015 au fost de +4,04 grade Celsius, în luna martie 2015 au fost de +6,8 grade Celsius în timp ce în luna martie 2014 au fost de +9,7 grade Celsius.
Astfel, pentru o garsonieră, un buzoian trebuie să plătească 124 de lei față de 144 în luna februarie dar mai mult decât în luna martie 2014 când a plătit doar 96 de lei, pentru un apartament cu 2 camere factura la încălzire este de 202 lei, mai mică decât cea din luna februarie când a fost de 233, dar mai mare decât în martie 2014 când a fost de 157 de lei. De asemenea, buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire care locuiesc în apartamente de 3 camere trebuie să plătească o factură de 248 de lei, mai mică decât cea din februarie care a fost de 287, dar mai mare decât cea din luna martie a anului trecut când au fost nevoiți să achite 193 de lei. Cei mai mulți bani trebuie să îi plătească proprietarii de apartamente cu 4 camere. Aceștia au de achitat în martie 2015 319 lei, mai puțin decât în februarie când au plătit 370, dar mai mult decât anul trecut când au achitat 248 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.