Claudiu DAMIAN 2

Economistul Claudiu Damian rămâne manager al Spitalului Județean Buzău pentru încă o vreme. Asta deși, postul pentru ocuparea funcției de director al unității spitalicești fusese scos la concurs, examenul trebuind să aibă loc în data de 15 aprilie. Pe ultima sută de metri, examenul a fost anulat, pe fondul lipsei experților independenți, agreați de ministerul de resort, care, potrivit noii legislații, trebuie să facă parte din comisia de examinare. Cum Ministerul Sănătății nu a emis normele după care să funcționeze acești experți, Consiliul de Administrație al Spitalului Județean a decis că testarea nu poate avea loc și a anulat-o până ce oficialii de la București vor aduce lămuriri în privința modului în care se poate ține examenul, fără a atrage contestații ori alte nemulțumiri.
”Spitalul Județean a trimis o adresă la Ministerul Sănătății să ceară lămuriri în ce privește experții independeți ce trebuie să supravegheze examenul, e o chestiune nouă, prevăzută de lege. Ministerul a trimis apoi o hârtie cum că nu au fost elaborate și publicate normele pentru activitatea experților independeți. Practic, nu există experți. Pentru a nu exista contestații sau alte probleme pe motiv că examenul s-a desfășurat fără acești experți a fost sistată procedura până ce ministerul va rezolva situația, ori va publica normele ori va reveni la vechea legislație. Până atunci se prelungește delegația domnului Damian ” a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, Oana Ghimbășanu.
Conform sursei citate, nici un alt candidat în afara actualului manager, Claudiu Damian, nu se înscrisese la concursul ce tocmai a fost anulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.