Robinet Calorifer
Regia Autonomă Municipală este gata să dea drumul la căldură  dacă temperaturile vor coborî sub 10 grade Celsius timp de trei nopți consecutiv sau dacă buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire termică vor solicita acest lucru.
Conform directorului RAM Buzău, Constantin Tacea, toate problemele constatate în urma efectuării probelor la rece  au fost remediate iar Regia este pregătită în orice moment să asigure agentul termic necesar încălzirii locuințelor branșate la sistemul centralizat de încălzire.
Constantin Tacea4
„Am terminat toate probele și am remediat micile defecțiuni apărute, suntem gata de pornire dar nu s-au înregistrat 3 nopți consecutive cu temperaturi sub 10 grade Celsius, situație în care suntem obligați de lege să începem furnizarea agentului termic. Chiar și așa, Regia este pregătită și am anunțat deja că, la cerere, putem livra agent termic către populație cu condiția ca numărul cererilor să acopere minimul tehnologic al unui punct termic, astfel încât acesta să poată fi pornit”, a declarat Constantin Tacea, directorul RAM Buzău.
Sursa citată a mai precizat că temperaturile medii înregistrate în ultimele nopți nu au coborât mai jos de 10,06 grade Celsius.
Conform reprezentanților Regiei Autonome Municipale, și în acest an prețul gigacaloriei pentru populație va rămâne neschimbat, adică 185 de lei. Chiar și așa, în vara anului 2014,  335 de consumatori au solicitat debranșarea de la sistemul centralizat de încălzire, preferând să-și  monteze  centrale de apartament. De cealaltă parte, 20 de consumatori au solicitat rebranșarea iar în prezent lucrătorii Regiei lucrează pentru branșarea la rețeaua de încălzire centralizată a doi noi consumatori, respectiv  Liceul Tehnologic Grigore C. Moisil și un bloc cu 82 de apartamente aflate în construcție pe strada Patriei.
În anul 2013, Regia Autonomă Municipală a început livrarea agentului termic către populație la data de 15 octombrie, doar pe perioada nopții, și asta pentru că proprietarii au refuzat să se încarce cu o cheltuială în plus având în vedere și faptul că subvenția pentru energie termică pentru populație nu se acordă decât de la 1 noiembrie.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.