În data de 1 martie 2020,  începând cu orele 21.00, la Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi” va avea loc Finala Națională ”Eurovision  Song Contest 2020 – România”.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, organizatorii, Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural ”Alexandru Marghiloman” și Televiziunea  Română,  fac următoarele precizări:

  • Accesul în sală se face doar pe bază de invitație, între orele 19:30 și 20:15.
  • Este interzisă intrarea în sală a copiilor cu vârstă mai mică de 7 ani.
  • În locaţia de desfăşurare a evenimentului NU va fi permis accesul cu: băuturi şi produse alimentare achiziţionate din afara perimetrului locaţiei (se vor putea achiziționa în interiorul locației); spray-uri, lasere; arme, obiecte contondente, lanţuri; umbrele; animale de companie; bagaje voluminoase; selfie stick-uri, aparate foto profesionale, aparate de înregistrare audio-video de orice fel sau aparate GoPro etc.
  • Spectatorii sunt rugaţi să se supună controlului corporal amănunţit, la cererea agenţilor de securitate.
  • Pentru evitarea blocării traficului rutier, recomandăm sosirea la eveniment cu mijloace de transport în comun și taximetre, deoarece în zona Sălii Sporturilor nu vor fi disponibile locuri de parcare.

 

Cântăreaţa suedeză Loreen şi doi dintre concurenţii ediţiei din acest an – Ulrikke Brandstorp, reprezentanta Norvegiei, şi Sandro, reprezentantul Ciprului – vor urca pe scena din Sala Sporturilor din Buzău pentru a susţine scurte recitaluri.

Loreen a câştigat Eurovision Song Contest 2012 cu piesa „Euphoria”, care a ajuns în fruntea clasamentelor din 21 de ţări. Albumul său de debut, „Heal”, a fost lansat în acelaşi an, şi a fost urmat, în 2017, de „Ride”.

„Îmi face mare plăcere să ştiu că reprezentanta din acest an a României se numără printre fanii mei. Îi doresc succes în urmatoarele etape ale concursului!”, a transmis Loreen. Ulrikke Brandstorp, în vârstă de 24 ani, vine din Sarpsborg (Norvegia) şi îşi va reprezenta ţara cu balada „Attention”. Ea este şi autoarea acestei piese pe care a scris-o în colaborare cu Kjetil Morland şi Christian Ingebrigtsen.

Sandro (Alessandro H. Ruetten), reprezentantul Ciprului, s-a născut în urmă cu 24 de ani în Germania, ţară în care locuieşte şi în prezent. Interpretul cu origini americane şi greceşti a fost ales, în decembrie 2019, de televiziunea publică din Cipru pentru a reprezenta această ţară la Eurovision. În luna mai, la Rotterdam, Sandro va interpreta piesa „Running”, compusă de australianul Alfie Arcuri, interpretul australian care a câştigat Premiul SRTv – SRR la editia din 2019 a festivalului Cerbul de Aur.

Televiziunea Română a lansat vineri cele cinci melodii pe care Roxen le va cânta în finala naţională Eurovision 2020. Acestea sunt: „Alcohol You”, „Beautiful Disaster”, „Cherry Red”, „Colors” şi „Storm”. Ele pot fi ascultate atât pe canalul YouTube al TVR, pe site-ul eurovision.tvr.ro, cât şi pe canalul YouTube al artistei.

Aşa cum a fost anunţat, pe 1 martie publicul şi juriul de specialitate vor decide care dintre cele cinci este cea mai bună pentru a reprezenta România la concursul internaţional Eurovision din luna mai.

Finala selecţiei naţionale va începe la ora 21.15 minute, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. Potrivit organizatorilor, show-ul va dura aproximativ 3 ore, timp în care Roxen, cântăreaţa în vârstă de 20 de ani din Cluj-Napoca, va prezenta publicului piesele.

Spectacolul va cuprinde şi un recital susţinut de Dora Gaitanovici, finalistă la „Vocea României” şi la selecţia naţională Eurovision 2018.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

La cea de-a 65-a ediţie a concursului vor participa 41 de ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.