Primăria municipiului Buzău a inaugurat, joi, podul de pe strada Horticolei care a fost închis din vara anului trecut atunci când o bucată din balustrada și trotuarul s-au prăbușit peste o bretea de circulație care subtraversa podul fără a se înregistra victime.

 

Podul care a fost renovat în regim de urgență a fost redat circulației joi după ce inițial municipalitatea a anunțat deschiderea acestuia în luna ianuarie. Inaugurarea a fost întârziată pentru a se putea monta bariera de protecție pentru pietoni.

„S-a întârziat un pic față de ceea ce spusesem din cauza balustradelor care au trebuit montate. Este mai bine așa pentru că trebuiau făcute lucrurile temeinic. Sper ca în următorii 50-70-80 de ani  să nu mai fie nici o problemă aici. Vom continua cu celelalte poduri, în afară de cel de la Metalurgica unde se toarnă deja fundația, la Drăgaică vom reabilita inclusiv cu un iluminat pe stâlpi și vom și face o întreținere a acestuia astfel încât să se schimbe și un pic percepția despre imaginea podului. Luni sper să fim în stare să turnăm primul asfalt în parcările deja amenajate, așteptăm să intrăm și pe străzi și mai ales pe trotuarele străzilor care au fost asfaltate”, a spus primarul Constantin Toma.

După tăierea panglicii inaugurarea podului a fost făcută de un autobuz electric aflat în teste la Buzău. Acesta a oprit la capătul dinspre gară al podului, a îmbarcat toți oficialii cu care a făcut o tură până în capătul străzii Horticolei și înapoi.

„Încercăm să atragem cât mai mulți producători pentru că trebuie anul acesta să achiziționăm 12 autobuze electrice pe fonduri europene și alte 5 autobuze electrice de mică capacitate din fonduri proprii”, a mai spus primarul municipiului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.