Rememorare cu lacrimi în ochi pentru familia Ancăi Bereveanu, adolescent omorâtă în urmă cu zece luni de inconștiența primarului comunei Cernătești, Valerică Șercăianu, urcat băut la volanul unui jeep cu care se îndrepta spre Buzău. Vineri, cei doi șoferi cercetați pentru producerea tragediei, Claudiu Nițu și Valerică Șercăianu, însoțiți de judecătorul Leontin Drăgulescu, de avocați și martori ai tragediei au revenit la locul producerii accidentului pentru a da magistratului ultimele explicații la fața locului înainte ca dosarul să ia calea Institutului Național de Expertiză Criminalistică pentru a stabili în mod cert cine se face vinovat de producerea accidentului.
Și chiar dacă justiția încă are dubii în legătură cu cine se face vinovat de tragedia petrecută în urmă cu zece luni la Potoceni, familia adolescentei care și-a pierdut viața și martorii evenimentului știu foarte clar cine ar trebui să plătească pentru moartea copilei nevinovate de doar 15 ani.
„De ce l-ați mai adus aici trebuia să îl duceți direct la pușcărie, mai este și primar. Dacă era un om de rând era de mult închis. Ăsta nu merită să fie nici măturător la Primărie”, au fost doar câteva dintre reacțiile, justificate de altfel, ale localnicilor din Potoceni care au fost de față și în seara zilei de 21 mai când jeep-ul lui Valerică Șercăianu scăpat de sub control a lovit cele două adolescente ce se întorceau către casă.
Reacția oamenilor de pe margine l-a făcut pe magistratul Leontin Drăgulescu să le ceară jandarmilor să îndepărteze mulțimea iar asta i-a înfuriat și mai mult pe oameni. Cu toate acestea spiritele s-au calmat și cercetarea s-a terminat după mai bine de o oră.
Pe lângă familia adolescentei care și-a pierdut viața, cel mai greu a fost cu siguranță pentru adolescenta de 15 ani , Mirela Jugănaru, cea care a supraviețuit accidentului și care vineri a trebuit să rememoreze clipă cu clipă tragedia în urma căreia și-a pierdut cea mai bună prietenă.
„Îmi aduc aminte pe fragmente. Tot ce îmi amintesc le-am spus și la Tribunal și le-am spus și aici. Îmi amintesc că am văzut mașina primarului venind, am vrut să mă întorc și să îi spun Ancăi să se ferească dar nu am mai avut timp pentru că mașina o lovise deja apoi m-a lovit și pe mine. Mi-am căutat ochelarii pentru ca nu mai vedeam din cauza prafului, apoi am văzut-o acolo și nu am putut să o ating. Eu cred că vinovatul ar trebui să plătească, iar vinovat eu cred că este primarul, mai ales ca s-a urcat băuta volan. Nu îmi este ușor să îmi amintesc și să povestesc tot timpul despre asta dar cred că vinovatul trebuie să plătească”, a declarat Mirela Jugănaru, cea de-a doua victimă accidentului produs de Valerică Sercăianu.
În tot acest timp primarul din Cernătești, Valerică Șercăianu nu a avut nimic de spus iar la întrebările magistratului a răspuns doar avocatul pentru a nu complica și mai mult situația în care se găsește alesul.
La final toți participanții martori, inculpați și avocați au semnat procesul verbal de scris de grefier la fața locului și au plecat către case în timp ce la fața locului a rămas doar o cruce cu chipul zâmbitor al fetei Ancăi Berevanu, adolescenta ucisă de inconștiența unui primar.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.