La Buzău, doar 79 de cadre didactice au depus contestaţie după afişarea rezultatelor la examenul de titularizare. Un număr destul de mic de dascăli nemulţumiţi având în vedere că puţin peste 30 la sută dintre cei care au susţinut testarea pe 13 iulie au luat note peste 7.00, note care le dau speranţa la o catedră titularizabilă. Oficialii din învăţământul buzoian susţin că cele mai multe contestaţii au venit din partea învăţătorilor şi educatorilor dar şi de la profesorii de engleză şi limbă română. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al IŞJ Buzău, profesorul Mariana Davidescu, cele mai multe contestaţii au venit din partea dascălilor cu note sub 5 dar au existat nemulţumiri şi din partea candidaţilor cu note între 7 şi 8 care au considerat că au fost defavorizaţi de examinatori.

”Au fost depuse în total 79 de contestații la 21 de discipline din cele 36 care au existat în examenul de la Buzău. Majoritatea contestațiilor au fost depuse de candidați care au obținut note sub cinci dar și de  candidați care au obținut note peste șapte care consideră că au rezolvat subiectele și merită note mai mari”, a declarat pentru observatorulbuzoian.ro, inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Buzău, profesorul Mariana Davidescu.

La Buzău, cadrele didactice, s-au dovedit a fi un gram mai bine pregătite decât colegii din ţară. La note sub 5, judeţul se situează sub media la nivel naţional care este de 32%. Un candidat a fost notat cu 1 iar alţi 121 au obţinut între 1,01 şi 4,99. La Buzău, nu există nici un profesor care să fi primit 10 curat în timp ce între 7.00 şi 9.99 au primit 30.82 la sută dintre dascăli, peste media pe ţară.

Dincolo de cifre însă, rezultatele la titularizare arată că mulţi dintre aşa zişii dascăli nu prea au ce căuta la catedră.

Contestaţiile celor nemulţimiţi de notele obţinute la examenul din 13 iulie se vor rezolva astăzi, urmând ca notele finale să se afişeze mâine. Vineri la centrul de examen de la Liceul D Filipescu urmează şedinţa publică de repartizare pe posturi.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.