Buzăul are toate șansele unei recolte bogate de struguri în această toamnă, apreciază specialiștii din Direcția Agricolă Buzău. În ciuda vremii capricioase și a alternanței ploi-caniculă, proprietarii buzoieni de culturi de viță de vie au reușit să își facă la timp tratamentele și să țină departe dăunătorii. Nici căldura excesivă din aceste zile nu provoacă stricăciuni podgoriilor buzoienilor, spune conducerea Direcţiei Agricole.
”Vița de vie suportă mult mai bine ca alte plante căldura și se poate spune că se dezvoltă chiar mai bine în astfel de condiții. În județul Buzău riscurile ar veni din partea unor boli ca mana sau făinarea care însă pot fi combătute cu tratamentele adecvate făcute la timp”, a declarat directorul Direcției Agricole Buzău, Monica Mântoiu.
Spre deosebire de județul Vrancea unde mare parte a suprafețelor cultivate cu viță de vie sunt compromise, la Buzău lucrurile par să fie, aşadar,  pe făgașul normal. Cu toate acestea  și viticultorii buzoieni au temerile lor. Munca de peste an se poate duce pe apa sâmbetei într-o clipă în urma căderilor de grindină. Până acum, acest fenomen meteorologic nu a afectat decât într-o mică măsură podgoriile din zona Pietroasele.
În județul Buzău sunt cultivate 13.700 de hectare cu viță de vie, cele mai multe în zona Breaza-Pietroasele-Năieni dar și spre Râmnicu Sărat la Blăjani și Podgoria.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.