Polițiștii buzoieni au reuşit destructurarea unui grup infracţional format din 9 membri, dintre care şase domiciliaţi în judeţul Buzău, iar ceilalţi trei pe raza judeţelor Botoşani, Ilfov şi a municipiului Bucureşti. Împotriva celor 9 indivizi a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, folosirea de mai mult de 5 muncitori fără a avea înregistrate contracte individuale de muncă şi pentru complicitate la evaziune fiscală, în aceeaşi cauză fiind începută urmărirea penală şi faţă de o societate comercială in judeţul Ilfov.
Nicolae OITA
Unul dintre persoanele suspectate de evaziune fiscală prin comerțul cu miez de nucă este și liderul romilor din localitatea Calvini, Nicolae Oiță zis Ceaușu. Bărbatul este cunoscut în zonă ca un cal breaz mai ales că în urmă cu doar două săptămâni împreună cu fiul său ar fi bătut un consătean până când acesta a intrat în comă.
Cei nouă sunt suspectaţi că, în perioada 2012 – 2013, au desfăşurat activităţi de achiziţie, prelucrare şi comercializare a unor cantităţi importante de nucă şi miez de nucă fără a înregistra şi fără a declara organelor fiscale veniturile obţinute, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor şi taxelor datorate către bugetul statului.
Persoanele respective mai sunt suspectate că au comercializat mărfurile prin folosirea unor documente de provenienţă fictive (borderouri de achiziţie, avize de însoţire a mărfurilor în numele unor societăţi tip fantomă sau fără activitate), operaţiuni urmate de exportul mărfii în ţările arabe prin folosirea unor documente în care ar fi fost menţionate valori mai mici decât preţul de achiziţie, diferenţa de bani fiind încasată în conturi personale.
Valoarea veniturilor neînregistrate a fost estimată la 16.823.000 de lei în timp ce prejudiciul iniţial a fost estimat la aproximativ 1.500.000 de lei, reprezentând numai valoarea TVA sustrasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.