Palat Oita
Liderul romilor din localitatea buzoiană Calvini, Nicolae Oiță zis Ceaușu este una din persoanele vizate de percheziţiile polițiștilor din această dimineață. Nu este pentru prima dată când Nicolae Oiţă are de-a face cu legea. El este o persoană căruia sătenii îi știu de frică și care a ajuns lider al țiganilor din Calvini în urma unor jocuri de culise care l-au înlăturat pe fostul lider în toamna anului 2011. Nu în ultimul rând, Ceușu a fost una din persoanele apropiate fostului primar al comunei Calvini, Valeriu Bîtu care mergea des la petrecerile pe care Oiță le dădea la palat.
La acea vreme țiganii din comună reclamau un comportament extrem de dubios al lui Oiță. Oamenii spuneau că bărbatul este un tip violent care nu ezită, la nevoie, să scoată pistolul cu care umblă permanent, să amenințe și chiar să tragă. În urmă cu două săptămâni, Nicolae Oiță a fost implicat într-un alt scandal în urma căruia a avut de furcă cu oamenii legii. Liderul romilor, împreună cu fiul său au lovit un consătean cu o greblă în cap până când acesta a ajuns în spital iar starea sa s-a agravat fiind transferat la București. Cu toate acestea sătenii spun că Oiță nu a fost niciodată tras la răspundere pentru faptele sale.
Acum, Nicolae Oiță este acuzat de afaceri ilegale cu nucă şi miez de nucă, prejudiciul fiind estimat la peste 10 miliarde de lei vechi. Potrivit anchetatorilor, bărbatul colecta nucă şi miez de nucă de la diverse persoane iar marfa o vindea la preţ mult mai mare unei firme din Botoşani fără a întocmi acte pentru tranzacțiile respective. Ulterior, firma din Botoșani exporta marfa în ţările arabe. La Buzău, afaceri similare erau derulate şi de un alt rom din Calvini, cunoscut sub numele de Napoleon, dar şi de indivizi din Cislău, Unguriu şi Cozieni.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.