UPDATE: Trei dintre cei zece membri ai rețelei de proxeneți sunt frații Rusu din Poșta Câlnău iar o parte din ceilalți membri sunt nepoți ai acestora, indivizi din Buzău și Prahova. Proxeneții racolau tinerele, dornice de un trai mai bun, le duceau peste granițe și în loc de o viață prosperă le trimiteau să se prostitueze. Banii obținuți de fete din vânzarea trupurilor ajungeau exclusiv în buzunarele proxeneților iar cele care aveau curajul să vocifereze erau bătute măr. Cu banii obținuți din prostituție, clanul Rusu și-a ridicat trei vile luxoase la Poșta Câlnău și au dus-o regește. Totul a durat mai bine de 10 ani, timp în care nimeni nu a îndrăznit să-i reclame pe cei trei frați până când una dintre fete s-a decis să împărtășească polițiștilor coșmarul prin care a trecut.

La domiciliile proxeneților, în urma descinderilor de miercuri, anchetatorii au găsit de la înscrisuri privind activitatea fetelor puse să se prostitueze, la acte bancare cu sumele obținute de acestea.
“Am destructurat o grupare infracțională organizată, care a vizat și înfăptuit recrutarea mai multor persoane de sex feminin, până acum au fost identificate 15 victime. Am dispus măsura reținerii față de 4 suspecți care au avut contribuții însemnate, care au constituit nucleul infracțional de bază,” a declarat miercuri Gheorghe Petroșel, procuror DIICOT Buzău.
De pe urma faptelor de proxenetism, cei trei frați și complicii lor au strâns o adevărată avere, circa un milion și jumătate de euro. Cu acești bani, indivizii au mers în toată lumea prin excursii regești, și-au ridicat vile somptuoase și și-au transformat curțile în adevărate parcuri auto.

După ce polițiștii au descins în zorii zilei de miercuri la poarta palatelor celor trei frați și la domiciliile a încă 6 complici, doi dintre membrii rețelei au fost arestați preventiv iar alți doi au fost arestați la domiciliu. Ei sunt acuzați de trafic de persoane și proxenetism iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă ani grei în spatele gratiilor.

Zece persoane suspectate de proxenetism și trafic de persoane sunt cercetate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău care împreună cui polițiștii buzoieni au organizat miercuri 8 percheziţii domiciliare ce au vizat prinderea și destructurarea rețelei.
Membrii grupării sunt suspectați că în ultimii zece ani au recrutat cel puțin 15 tinere de pe raza judeţelor Buzău, Olt, Argeş, Vaslui, Sibiu, Botoşani şi Alba, pe care le-au transportat în Spania, Elveţia si Germania, în vederea exploatării lor prin obligarea la practicarea prostituţiei. Membrii grupării infracţionale asigurau transportul victimelor, înlesnind obţinerea documentelor necesare călătoriei şi cazarea acestora.
Sumele de bani obţinute de victime din activitatea de prostituţie a tinerelor exploatate erau însușite de membrii rețelei, estimându-se că prejudiciul în acest caz s-ar ridica la 1,5 milioane de euro, în cauză urmând să fie instituite măsuri asiguratorii.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate suma de aproximativ 15. 000 de euro, 8.000 de lei, 8 laptopuri, 7 hard-disk-uri şi diferite înscrisuri.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.