Evaluarea Națională s-a încheiat la Buzău cu rezultate mulțumitoare. Așa consideră mai marii învățământului buzoian, chiar dacă aproape o treime din absolvenții claselor a VIII-a nu au obținut nici măcar media 5.
La Buzău, 3630 de elevi au susținut unul dintre cele mai controversate examene având în vedere unul din subiectele la limba și literatura română care a creat dificultăți până și profesorilor de specialitate. Din totalul absolvenților, 1090 au obținut medii sub 5 și doar 12 elevi au reușit performanța de a obține 10 pe linie.
„Rezultatele de anul acesta sunt multumitoare pentru noi întrucât din cei 3633 de elevi doar 1084 au obținut medii sub 5. Între 5 și 5.99 am avut 612 medii, între 6 și 6,99-604 medii, între 7 și 7,99-496 medii, între 8 și 8,99 –460 medii, între 9 și 9,99 –365 medii și doar 12 medii de 10”, a precizat inspectorul general adjunct al ISJ, Geta Burducea.
Drept exemplu că în acest an proba la limba și literatura română a fost destul de grea stau rezultatele obținute. Doar 49 de elevi au luat nota maximă la română în timp ce la matematică 96 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut punctaj maxim. De asemenea, peste 40 la sută dintre candidaţii de la Evaluarea Naţională au reuşit să ia note mai mari, beneficiind de decizia Ministerului Educaţiei privind schimbarea baremului la limba şi literatura română.
Cele mai mici note au fost obţinute și în acest an de elevii din mediul rural.
„Din păcate, copiii care vin din mediul rural au fost preponderent cei care au obținut note mai mici și în acest an, însă nu atât de multe încât să ne speriem”, a precizat inspectorul general adjunct al ISJ , Geta Burducea.

Acum, candidaţii se pregătesc să se înscrie la liceu. Între timp, elevii nemulţumiţi pot depune contestaţiile astăzi între orele 14.00-18.00. Ele vor fi analizate în week-end iar rezultatele finale vor fi afişate luni.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.