Aglomeraţie azi la APIA Buzău. Sute de fermieri s-au așezat dis de dimineață la coadă pentru a-și depune actele în baza cărora pot obține ajutor de la stat pentru animalele ce le cresc în gospodării.
Până la expirarea termenului până la care se primesc documentele mai sunt doar două zile și ca urmare, cu numai o zi în urmă, peste 300 de fermieri au trecut pragul instituției.
„Până ieri am înregistrat 8.135 de cereri pentru 48.934 de capete solicitate în comparație cu anul trecut când am avut 8.342 de cereri cu peste 50.000 de capete. Acest lucru ne face să credem că nu vor fi solicitanți care să nu-și poată depune cererile până luni când este termenul limită”, a declarat directorul APIA Buzău, Claudia Stelea.
Fermierii prezenți astăzi la APIA Buzău au declarat că au întârziat cu depunerea cererilor în special din pricina lucrărilor agricole care nu suportă amânare și la fel ca ei au procedat majoritatea posesorilor de animale din Buzău iar acest lucru a dus la o supraaglomerarea instituției în ultimele două săptămâni.
„În ultimele două săptămâni a fost o aglomerație mai mare și s-au primit peste 4000 de cereri. A fost o aglomerare mai mare și deși s-au primit cereri si la centrele locale din Mihăilești, Beceni sau Pătârlagele fermierii au preferat în cea mai mare parte să vină la Buzău”, a precizat azi directorul APIA Buzău, Claudia Stelea.
Fermierii buzoieni mai pot depune cereri de subvenţie pentru bovine până pe 2 iulie inclusiv. După acest termen, o altă campanie demarată de APIA se va adresa fermierilor cu bovine din zonele defavorizate. După depunerea dosarelor pentru subvenţii, angajaţii APIA vor lua la verificat prin sondaj actele depuse de fermieri, după care se va şti, cu exactitate, câţi solicitanţi vor fi aprobaţi la plată.

Cristina DINULESCU

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.