Românii din Italia sunt îndemnați de compatrioți pe grupurile formate pe rețelele de socializare să nu se mai întoarcă acasă din zonele în care au fost înregistrate cazuri de coronavirus. Mesajul a apărut după ce tot mai mulți români care lucrează în Italia au fugit în țară de la momentul în care Italia a devenit una din țările în care s-au înregistrat mai multe cazuri de infectare.

,,Rugăm românii din Lombardia şi Veneto să nu meargă în România în această perioadă, dacă se poate evita. Haideţi să ne protejăm părinţii şi fraţii! Personal consider că a te întoarce acasă acum ar fi un act de egoism,tocmai pentru că îmi iubesc mult familia eu nu aș face acest lucru. Restul …depinde de fiecare cum percepe situația! Cred că este o chestiune de conștiință și responsabilitate față de cei la care ținem!”, este mesajul distribuit pe mai multe grupuri ale românilor care muncesc în peninsulă.

România se confruntă în ultimele ore cu mai multe suspiciuni de infestare cu coronavirus după ce tot mai mulți Români aflați la muncă în Italia au decis să revină acasă după ce virusul ucigaș a ajuns în peninsulă. Cazul de la Buzău unde o femeie de 52 de ani a sunat la 112 și a cerut autorităților să fie testată dat fiind că venea dintr-o zonă în care a fost impusă carantina a scos la iveală faptul că autoritățile nu sunt deloc pregătite pentru a face față unei asemenea situații. Buzoianca de 52 de ani a reușit să ajungă în centrul de izolare despre care nimeni nu poate spune cu certitudine dacă este sau nu sigur și să i se recolteze probe de sânge după mai bine de 10 ore de la apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.