Autoritățile buzoiene au transferat luni, în jurul orei 4, femeia venită din Italia dintr-o zonă afectată de coronavirus la Tabăra de la Arbănași acolo unde va sta sub supraveghere vreme de 14 zile.

”După ce femeia în vârstă de 52 de ani sosită din Italia a fost preluată de ambulanţă, a fost transportată la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde a stat internată câteva ore, într-o aripă a secţiei în care nu se afla niciun alt pacient. Pe parcursul internării, femeia a fost examinată medical şi i-au fost prelevate probe pentru efectuarea analizelor medicale, care au fost trimise la Institutul Matei Balş din Capitală. În cursul nopţii, buzoianca a fost preluată de ambulanţa specială şi a fost transferată la centrul de carantină de la Arbănaşi”, au transmis reprezentanții Prefecturii Buzău.

Transferul pacientei la Arbănași a create panică printre locuitorii comunei Beceni care spun că izolarea bolnavilor în centrul de agreement de la Arbănași nu ar fi tocmai sigură în ciuda asigurărilor date de autorități.

Temerile sunt confirmate și de fostul prefect al județului, Carmen Ichim care din postura de șef al Comisariatului Gărzii de Mediu a atras atenția luni că spațiul în care este ținută bolnava nu ar întruni condițiile necesare de siguranță.

„Din păcate la această oră această tabără nu are autorizație de alimentare cu apă și în autorizația de mediu din 2015 există un pasaj în care se menționează că apele  fecaloid menajere  după ce trec prin cele 8 decantoare ajung într-o viroagă fără a avea o epurare corespunzătoare fizico-chimică iar apa ajunge de pe respective viroagă în apele râului Slănic. Din această cauză am ridicat această problemă pentru că la controlul din data de 20 nu am putut verifica aceste aspect. Tabăra nu a mai fost populate de 2 ani de zile iar controlată de Garda de Mediu nu a mai fost de 6 ani. Dacă vrem să menținem acest centru acolo trebuie blindată canalizarea și folosit un bazin vidanjabil. Condițiile care sunt acolo nu cred însă că sunt omenești și oamenii nu cred că trebuie să sufere și din cauza asta. Garda de Mediu face un raport în care va spune ce a constatat și va trimite propunerea de suspendare a autorizației de mediu. Sper să fie găsit ceva mult mai bun și care să respecte toate condițiile de mediu”, a declarant prefectul Carmen Ichim care a refuzat să comenteze modul cum s-a acționat de către instituțiile statului în cazul femeii care a telefonat și a spus că vine dintr-o zonă afectată de virusul ucigaș.

La rândul său Prefectura Buzău susține că cele spuse de șeful Gărzii de Mediu nu ar fi tocmai reale și în plus afirmă că există acoperire în hârtii pentru cele semnalate.

„Conform documentelor oficiale puse la dispoziție de Direcția Județeană de Sport și Tineret Buzău, Tabăra ”Arbănași” deține autorizația de mediu nr. 114 din 10.09.2015 emisă de către APM Buzău, valabilă pentru o perioadă de 5 ani. La acestea adăugăm că, după vizitele la fața locului efectuate de specialiști ai instituțiilor implicate, s-a concluzionat că locația desemnată prin hotărârea CJSU întrunește toate condițiile de funcționare a unui centru de carantină. Facem încă o dată apel la responsabilitate și la aplicarea fermă a hotărârilor emise de CJSU.  Populația județului Buzău nu trebuie alertată nefondat, din contră trebuie protejată de informații false, care pot produce panică”, a transmis Prefectura Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.