Buzoianca suspectată de coronavirus va înnopta la Buzău iar de luni va fi izolată la Arbănași

0
196

Femeia venită din italia dintr-o zonă în care există cazuri de coronavirus va rămâne în noaptea de duminică spre luni la secția de boli infecțioase a spitalului judetean Buzău. Ea va fi izolată într-o secție dezafectată urmând ca luni să fie transferată la Arbănați unde va ta izolată într-unul din pavilioanele taberei din localitate. Femeia nu prezintă nici un simptom specific bolii, astfel că ea va fi ținută sub observație iar la apariția primului semn de boală i  se vor recolta probe ce vor fi trimise la Institutul Cantacuzino pentru a confirma dacă a contractat sau nu virusul ucigaș.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, Cristina Ungureanu, femeia nu ar avea simptome de boală.

„Doamna a venit din Italia cu un microbuz, cu mai multe persoane, a coborât în parcarea unui hypermarket. Doamna a sunat la dispecerat la 112, s-a recomandat că vine dintr-o zonă în carantină şi că a intrat în contact cu o persoană care suspect de boală. Am luat legătura cu epidemiologul din DSP, care a anunţat Centrul Naţional de Boli Transmisibile şi s-a comunicat că femeia trebuie izolată şi trebuie să-i fie recoltate probe pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino”, a declarat Ungureanu.

Sursa citată a adăugat că, după ce a coborât din microbuz, femeia a stat în parcarea unui hypermarket circa 40-50 de minute, întrucât atât a durat pregătirea salvării şi a echipajului medical.

„A fost trimisă o ambulanţă în parcare, această procedură de pregătire a ambulanţei a durat o perioadă mai mare, echipajul a trebuit să se echipeze, a durat în jur de 40 de minute, echipajul trebuia să poarte acel echipament, trebuia pregatită izoleta. Pacienta a fost ridicată şi în această noapte va staţiona în incinta Spitalului Judeţean, în Secţia de Boli Infecţioase, într-o altă clădire decât cea în care sunt pacienţii. Mâine i se prelevează probe care vor fi trimise la Bucureşti. Ea va fi dusă în fosta tabără de la Arbănaşi unde va fi izolată şi monitorizată”, a mai spus Cristina Ungureanu.

Si medicul Raed Arafat a declarat, într-o intervenţie la Antena 3, că femeia din Buzău nu are simptome de boală si ca ar fi trebuit să anunțe de unde vine încă de la intrarea în țară.

„Doamna este asimptomatică. A călătorit tot drumul şi când microbuzul a oprit şi a coborât din el, a sunat la 112 şi a zis că a intrat în contact cu cineva în Italia şi doreşte să fie dusă la spital. Este clar că ea trebuie să declare în primul rând din ce zonă vine când a trecut graniţa, nu când a ajuns la Buzău. Asta e atitudinea corectă care trebuie făcută. Nu i s-a făcut rău, nu i s-a făcut nimic, numai că a ajuns la destinaţie şi atunci a dat telefon că să fie transportată pentru a fi investigată”, a afirmat el.

Responsabilii DSP așteaptă indicații de la București despre procedurile pe care trebuie să le urmeze. Din ultimele informații, intrucât femeia nu prezintă semne de boală, recoltarea probelor de sânge și analizarea acestora nu ar avea un rezultat concludent întrucât virusul ar putea fi în perioada de incubatie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.