sectii-de-votare1

Românii își aleg duminică, pe 2 noiembrie, președintele. Scrutinul aduce în faţa alegătorilor 14 candidaţi, o cifră care se apropie de recordul deţinut de prezidenţialele din 1996, când mirajul Cotroceniului a atras 16 doritori, fiind consemnată şi o premieră: două femei îşi încearcă şansele pentru funcţia supremă în stat: buzoianca Elena Udrea(PMP) și independenta Monica Macovei, fost ministru al Justiției.

În afara celor două, în cursa pentru alegerea preşedintelui României s-au mai înscris Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL), precum şi candidaţii independenţi Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Viorel Meleşcanu.

Pe buletinele de vot se vor regăsi, de asemenea, Cristian Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), Kelemen Hunor (UDMR), Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), William Gabriel Brînză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo) şi candidatul independent Gheorghe Funar.

Duminică, secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-au deschis, la ora 07.00, fiind aşteptaţi la urne 18.284.326 de alegători, dintre care 1.788.196 în Bucureşti. La Buzău, sunt așteptați la urne 399.050 de alegători care își vor putea exprima alegerea în 427 de secții amenajate în întreg județul. Numărul buletinelor de vot tipărite la Buzău este de 439 576 iar în secții au fost distribuite 427 de ștampile de control și 2135 de ștampile cu mențiunea ”votat”.

Secţiile de votare se vor închide la ora 21.00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.