Victor Ponta 4
pub

România are excedent bugetar de peste 1,1 miliarde lei  din PIB în primele 9 luni din 2014

Astăzi,  România și Germania sunt singurele țări care au excedent bugetar. Avem resurse reale pentru a pune în practică tot ceea ce s-a aprobat pentru anii  2015 si 2016! Guvernarea este responsabilă – România nu mai trăiește pe datorie! Guvernul Ponta a redus risipa din banul public! Spre deosebire de guvernările anterioare care au făcut mai puțin cu mai mult, noi am reușit să facem mai mult cu mai puțin. Trăim primul an postcriză în care România stă bine pe propriile picioare, având un sold bugetar excedentar la 9 luni și un sold bugetar primar (sold bugetar fără dobânzi) excedentar de 1,4% din PIB. Guvernul condus de Victor Ponta a redus risipa! Cheltuielile cu bunuri și servicii din buget au scăzut cu 1,5% la 9 luni 2014 față de aceeași perioada din 2013.  Există încă mulți oameni care o duc greu în România, iar pasul următor e ca această creștere economică la nivel național să devină o creștere economică în buzunarul fiecărui cetățean. Important e că nu întrerupem ceea ce s-a pornit bine. Să nu o luăm de la capăt cu politicile de austeritate. Guvernul Ponta a demonstrat că se pot mări veniturile populației și se pot scădea taxele, iar în același timp să obții creștere economică. Guvernare responsabilă, pentru că a reușit o combinație decentă între consolidare fiscală, dreptate socială și stimularea sectorului privat. Am reîntregit salarii, am mărit pensii, am alocat mai mult pentru educație, sănătate și armată dar în același timp am plătit arierate, am redus risipa cheltuielilor publice și am stimulat sectorul privat prin reducerea TVA la pâine, scutirea de impozit pe profitul reinvestit și reducerea CAS cu 5 puncte procentuale.

Prioritatea Guvernului: stimularea mediului de afaceri pentru crearea de locuri de muncă. În 2015 nu crește nicio taxă și niciun impozit! Guvernul Ponta a scăzut taxele. Atât premierul Ponta, cât și ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, au precizat foarte clar că nu vor crește taxele. Klaus `Ghinion` Iohannis și propaganda PDL mint! Vor să îi sperie pe români.  După ce, în 2010, Guvernele anterioare au crescut TVA și CAS și au mărit presiunea statului asupra economiei, în ultimii doi ani guvernul Ponta a început să repare aceste nedreptăți și să ia mai multe măsuri pentru stimauarea mediului de afaceri. România nu va scăpa de sărăcie doar prin ajutoare sociale. Nu e bine nici cu tăieri de pensii și salarii, dar nici cu protecție socială făcută pe datorie. Motorul oricărei economii sănătoase este munca. De aceea prioritatea absolută a Guvernului este de stimulare a mediului de afaceri pentru crearea de locuri de muncă. Guvernul Ponta a scăzut taxele și a luat cele mai multe măsuri pentru mediul de afaceri.

Iată câteva exemple:

  • Am redus CAS la angajator cu 5 puncte procentuale;
  • Am eliminat și comasat peste 90 de taxe și tarife nefiscale/ parafiscale;
  • Am scăzut TVA la pâine cu 15 puncte procentuale, de la 24% la 9%, iar din 2015 există spațiu fiscal pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe și apoi la carne.
  • Am scutit integral companiile de la plata impozitului pentru profitul reinvestit;
  • Am introdus plata TVA la încasare pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de 500.000 de euro;
  • Am introdus regula controlului fiscal de fond doar o singură dată la 3 ani pentru IMM-uri;
  • Am acordat facilități fiscale pentru cei care angajează tineri, dar și pentru cei care creează noi locuri de muncă.

 

Singura garanție pentru continuarea acestui drum bun este Victor Ponta – președinte, care să colaboreze cu guvernul și cu majoritatea parlamentară. România nu mai are nevoie de conflict și dezbinare. Acest lucru a fost realizat în condițiile în care Președintele Băsescu a încercat în permanență să blocheze activitatea Guvernului. S-ar fi putut face mult mai multe lucruri dacă ar fi exista colaborare între Guvern și Președinte. Victor Ponta este susținut de actualul Guvern și de majoritatea Parlamentară, deci poate asigura unitatea și colaborarea la conducerea țării.

 

 

pub


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.