Bloc Schela
60 de blocuri din municipiul Buzău vor fi reabilitate termic cu bani europeni după ce aleșii municipali au aprobat, joi, actualizarea cheltuielilor în carul unui proiect ce a obținut finanțare europeană. Proiectul care face parte din Programul Operațional Regional 2007-2013, pentru sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe va permite anveloparea , schimbarea tâmplăriei exterioare și chiar izolarea termică a planșeurilor , a nu mai puțin de 60 de blocuri la care locatarii nu vor avea de suportat decât 20 la sută din cheltuieli.
„Contribuţia Uniunii Europene este de 60 la sută, 20 la sută reprezintă contribuţia municipalităţii iar restul 20 la sută, contribuţia fiecărei asociaţii de proprietari. Municipalitatea va plăti şi sumele ce revin fiecărei asociaţii de proprietari, inclusiv cheltuielile neeligibile, urmând ca acestea să fie recuperate în timp optim”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală.
Lucrările la cele 60 de blocuri ar putea începe cel mai probabil în primăvară pentru că, deocamdată, săptămânile următoare urmează a fi semnat contractul de finanțare urmând ca apoi să fie organizată licitația. Lucrările la toate cele 60 de blocuri din municipiu trebuie terminate până la finalul anului 2015.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.