UPU-5
Rudele unei buzoience îi acuză pe medicii de la UPU a Spitalului Judeţean Buzău că nu au intervenit prompt pentru salvarea femeii şi că bolnava a fost plimbată pe la mai multe secţii ale unităţii spitaliceşti, ea murind la câteva ore după ce a fost adusă cu ambulanţa la spital.

Potrivit fiului femeii decedate în Spitalul Judeţean Buzău, aceasta ar fi început să se simtă rău în urmă cu câteva zile, iar joi rudele bolnavei au decis să solicite o salvare pentru a o transporta la spital. Femeia acuza dureri în piept, motiv pentru care rudele au luat hotărârea să o ducă la medic.

Oamenii spun că salvarea a ajuns cu întârziere, după care, odată ajunsă la spital, femeia ar fi fost lăsată să aştepte mai multe ore la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului, deşi starea ei era vizibil gravă.

„Am sunat la ambulanţă la ora 11 fără 11 minute şi mi-au spus că nu e disponibilă nicio maşină. După aceea, am sunat iar şi mi-au spus, la fel, că nu e disponibilă nicio salvare. Pe la 11 şi jumătate a venit ambulanţa. I-au luat tensiunea şi au adus-o la spital”, a declarat Marian Şuşu, fiul pacientei.

Bărbatul spune că la UPU femeia a fost lăsată să aştepte aproape două ore până când a fost văzută de un doctor. Deşi se simţea foarte rău, niciun medic nu ar fi vrut să o consulte pe motiv că la rând sunt cazuri mult mai grave.

„Nu le-a păsat niciunui medic, niciunui asistent. Dacă le băgam bani în buzunar probabil că o luau imediat, a făcut un preinfarct, a stat o oră cu dureri pe scaun şi abia apoi au luat-o. Am ţinut-o de mână, nu era inconştientă, a vorbit cu mine, o oră mai târziu după ce am vorbit cu ea a decedat. Nici măcar nu am bani s-o înmormântez, dar să-i mai dau în judecată. Voi face plângere la Colegiul Medicilor, dar nu se va rezolva nimic. Vreau să nu mai păţească nimeni ca mine”, a adăugat fiul femeii decedate pe holurile Spitalului Judeţean Buzău.

Rudele femeii cred că aceasta a murit cu zile, pentru că medicii nu au preluat-o mai repede pentru îngrijiri şi tratament, în condiţiile în care bolnava ar fi suferit iniţial un preinfarct şi apoi un infarct.

„Cred că vinovat e cel care a considerat că asta nu e o urgenţă. Doamnele de la Urgenţe, când vii şi spui că nu mai poate, spun că sunt alţii mai grav. Nu se poate aşa ceva. Aşa se aşteaptă aici, câte două-trei ore. După care, uite rezultatul: moare un om. Dacă ar fi văzut-o cineva mai devreme, poate că s-ar mai fi făcut ceva pentru ea. A murit cu zile, a stat o oră jumătate, două pe hol, iar ea a făcut preinfarct şi apoi infarct”, a declarat o altă rudă a femeii decedate.

Rudele femeii moarte susţin că aceasta ar fi ajuns în atenţia unui medic de la UPU după aproximativ două ore de la apelul la 112, după care ar fi fost plimbată de la Urgenţe la Cardiologie, iar în final la Terapie Intensivă, unde a şi murit joi după-amiază.

Conducerea Spitalului Judeţean Buzău susţine însă că bolnava de 54 de ani a ajuns foarte târziu la medic şi nu se mai putea face nimic pentru ea.

„Femeia de 54 de ani s-a prezentat la UPU în stare foarte gravă. Debutul bolii era de câteva zile, de duminică se simţea rău. A suferit un preinfarct miocardic, iar apoi s-a instalat infarctul. A fost la UPU, apoi a fost internată la Cardiologie şi a decedat la Terapie Intensivă Coronarieni, un compartiment din cadrul Secţiei Cardiologie. Se aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a se stabili cauzele decesului”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bratosin.

Şi medicul cardiolog Mircea Constantinescu care profesează la Spitalul Judeţean Buzău susţine că bolnava a ajuns prea târziu la medic.

„Fiind vorba despre un infarct miocardic după câteva zile de evoluţie nu se punea problema de tentativă de reperfuzare şi revascularizaţie, am, adoptat tratamentul conservator care a fost făcut la UPU: cazul a fost grav, evoluţia nefavorabilă. Bolnava a fost văzută la 2. 30 de specialist, la 3 şi un pic a fost dusă la ATI, nu e o reacţie târzie, ea la 2 şi jumătate avea tratamentul primit”, a declarat cardiologul Mircea Constantinescu.

În prezent, atât familia bolnavei, cât şi conducerea Spitalului Judeţean Buzău aşteaptă rezultatele necropsiei în funcţie de care vor face următorii paşi. Rudele pacientei decedate spun că după ce vor primi răspunsul de la medicii legişti se vor adresa Colegiului Medicilor, dar şi Poliţiei, pentru ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.

Femeia decedată la Spitalul Judeţean Buzău avea 54 de ani, era văduvă, mamă a trei copii.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.