La Buzău, s-a dat startul protestelor de primăvară. Vineri, a avut loc prima acţiune sindicală, protestele urmând să se desfăşoare în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, pe durata a două luni de-acum încolo. Sindicaliştii vor protesta în faţa Instituţiei Prefectului faţă de modificările aduse Codului Muncii dar şi faţă de situaţia în care au ajuns să trăiască cei mai mulţi români. Cu salariile diminuate, cu grija zilei de mâine, cu facturi care ajung să-i macine lună de lună, buzoienii sunt decişi ca 7 săptămâni de-acum încolo să continue protestele în faţa Prefecturii.

Vineri, la acţiunea care a deschis seria protestelor la Buzău, circa 250-300 de salariaţi din mai multe domenii de actitate şi-au strigat nemulţumirile în faţa Instituţiei Prefectului. Jumătate dintre ei au venit la protest,  pe jos, din Zona Industrială, au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu şi i-au îndemnat pe buzoieni să li se alăture pentru ca împreună să mişte ceva în această ţară. O dată ajunşi la Prefectură, sindicaliştii afiliaţi la CNSLFR Frăţia şi Cartel Alfa, au fluierat, au huiduit şi au cerut ca vocea poporului să fie ascultată măcar în cel de-al 12-lea ceas. Sindicaliştii nu au vrut să intre la discuţii cu prefectul judeţului Paul Beganu, pentru că au spus ei, dialogul dintre sindicalişti şi reprezentantul Guvernului în teritoriu e istorie.

Pe de altă parte, la ultima conferinţă de presă, prefectul Paul Beganu a declarat că mulţi dintre sindicaliştii din judeţul Buzău protestează fără să ştie pentru ce în timp ce liderii de sindicat nu sunt interesaţi să participe la şedinţele de dialog social, spunând că subiectele abordate la aceste întruniri sunt neinteresante.

În condiţiile în care între cele două părţi nu există o comunicare dar şi pentru că Guvernul are de gând să-şi asume răspunderea pe noul Cod al Muncii, este de aşteptat ca protestele să continue la Buzău, aşa cum şi-au propus sindicaliştii.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.