UPDATE: În urma furtunii de seara trecută, s-a înregistrat o cantitate record de precipitații, de 31 l/mp, într-un interval de un ceas. Ploaia puternică a inundat 20 de locuințe, 13
beciuri  și subsolul unei gospodării. De asemenea, 4 subsoluri de instituții au fost inundate (Spital CFR Buzău,  Centrul Multifuncţional de Pregătire Schengen, Complex de servicii comunitare  nr. 3 Buzău, Centrul de plasament nr. 9). De asemenea, s-au umplut de apă subsolurile de la S.C. Ductil Steel S.A,  staţia Trafo din zona industrială şi staţia Trafo din zona Buzău Est.

În plus, 3 drumuri au fost inundate, respectiv şoseaua Brăilei la ieşirea din municipiul Buzău spre Brăila, Aleea Industriilor și pasajul Bariera Brăilei în timp ce două străzi au fost blocate (Ostrovului şi Primăverii –  arbori căzuţi pe partea carosabilă). Conform comandantului ISU Buzău, colonelul Dănuț Nicolae, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă s-a intervenit cu numeroase forțe și mijloace atât de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău cât și de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, oamenii legii intervenind pentru restricţionarea
circulaţiei în zonele afectate.  De asemenea, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a acţionat cu  motopompe, cu echipaje de la RER și de la  Regia Autonomă Municipală.

 

 

 

Mai multe curți și subsoluri de locuințe au fost inundate în urma ploii torențiale din aceasta seară. Potrit șefului ISU Buzău, circa 200 de pompieri se află în punctele critice în care apa s-a revărsat în curțile oamenilor. Cele mai afectate zone sunt străzile Depoului, Independenței, cartierul Poștă, strada Muncii, strada Prutului, Saturn, Orizontului, inundații
fiind semnalate și în cartierul Micro 5 și pe strada Urziceni. De asemenea, apa a mai pătruns în stația Trafo din Zona Industrială. În plus, au fost inundate trecerea pe sub podul din Bariera Brăilei, stația Electrica Buzău-est și subsolul de la Liceul de Poliție.

Conform sursei citate, pentru a face față tututor solicitărilor, s-a cerut sprijinul Detașamentului de pompieri de la Râmnicu Sărat, de unde vor fi aduse motopompe pentru ca apa să fie scoasă din toate zonele inundate.

 

19:25 După trei zile caniculare în care arșița abia ne-a lăsat să respirăm, o dată cu lăsarea serii, cerul s-a acoperit cu nori iar fulgerele au început să brăzdeze cerul. O ploaie torențială s-a abătut asupra orașului, cantitatea de apă înregistrată într-un timp scurt fiind destul de mare.
Canalizările abia au făcut față precipitațiilor abundente, mai multe subsoluri fiind inundate, după cum susține șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, colonelul Dănuț Nicolae.
Din primele informații, precipitațiile din această seară au inundat subsolul Spitalului CFR, un copac a căzut în fața Tribunalului și mai multe străzi din cartierele mărginașe ale orașului s-au umplut de apă. Pe durata ploii, circulația în municipiu s-a desfășurat extrem de greoi din cauza vizilibității reduse și a grindinei care a căzut pe durata câtorva zeci de minute.
Mai multe echipaje de la ISU Buzău intervin la această oră în zonele inundate. Revenim cu detalii.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.