La Biroul Electoral Municipal și-au depus candidatura 8 persoane pentru fotoliul de primar al orașului Buzău între care actualul edil al municipiului, social democratul Constantin Boșcodeală, care candidează din partea USL pentru cel de-al cincilea mandat. Printre cei 7 contracandidați se numără independentul Paul Negoiță, de profesie preot, care în momentul depunerii candidaturii a anunțat că renunță la relația salarială cu biserica, pentru ca instituția să nu fie atacată, din cauza intenției sale de a obține fotoliul de primar al Buzăului. Negoiță are 36 de ani, este absolvent al Facultării de Teologie Ortodoxă și a Facultății de Drept, având un master în administrație publică. Paul Negoiță a fost inspector școlar general adjunct iar în prezent este directorul Palatului Copiilor Buzău.
Boșcodeală îi mai are drept contracandidați pe Constantin Cristescu de la PRM, pe Andrei Constantin de la Alianța Socialistă, pe Nistor Vladimir Ion de la PP-Legea Cojocaru, pe Iancu Alexandru de la Partidul Verde și pe Petre Dodan de la UNPR. Un alt candidat la Primăria Buzău este Andrei Barac care candidează din partea PPDD. Acesta a fost vicepreședinte al PNȚCD. În anul 2001, Barac care era director al Servagrovec, o societate cu profil agricol, a fost arestat împreună cu 7 subordonați, fiind acuzați de fraudă cu un prejudiciu la momentul respectiv de 3 miliarde de lei vechi.
Andrei Barac a fost eliberat după 130 de zile de arest preventiv și după 4 ani de procese a fost achitat în anul 2005. Ulterior, el a dat în judecată statul român la CEDO unde a câștigat, fiind despăgubit cu aproape un milion de euro numai daune morale.
Pentru șefia Consiliului Județean Buzău și-au depus candidatura 7 persoane între care doi candidați independenți poartă numele Victor Mocanu.
Unul dintre candidații la șefia Consiliului Județean este actualul președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu. În luna martie, acesta s-a autosuspendat din PSD, după ce USL l-a desemnat pe liberalul Cristi Bîgiu candidat unic din partea acestei alianțe, și nu pe președintele în funcție al Consiliului. Pentru a putea candida totuși, în luna martie, Mocanu a anunțat că se autosuspendă din PSD, organizația județeană a partidului exprimându-și sprijinul pentru el.
Marți, judecătorii de la Tribunalul Buzău au admis o contestație care atrăgea atenția că Mocanu ar fi trebuit să-și dea demisia din PSD, nu să se autosuspende, pentru a putea candida independent. Astfel, Victor Mocanu așteaptă acum decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Ploiești, acolo unde se va judeca, astăzi, recursul formulat imediat de apărătorii săi.
În afara lui Victor Mocanu, actualul președinte al Consiliului Județean Buzău, mai candidează pentru șefia acestei istituții o altă persoană cu numele Victor Mocanu. Este vorba despre un candidat independent, în vîrstă de 24 de ani, născut la Bacău, dar cu domiciliul actual la Râmnicu Sărat. Acesta s-a înscris în lupta electorală pe 1 mai, un avocat de-al său fiind împuternicit să depună candidatura și cele peste 10 de mii de semnături strânse. Candidatura a fost admisă de BEJ Buzău, reprezentanții instituției precizând că această candidatură este în litera legii. Ulterior, Victor Mocanu, președintele CJ Buzău, a declarat că a depus contestație la această candidatură.
Un alt candidat la CJ Buzău este deputatul Cezar Preda, președinte al PDL Buzău. Deși s-a confruntat cu o plecare masivă a primarilor din județ, Preda și-a depus candidatura la Consiliul Județean Buzău, după ce a ratat acest post la alegerile din 2008. În 2004, Preda a candidat la Primăria Buzău dar și atunci a pierdut alegerile în fața primarului Constantin Boșcodeală. Un alt candidat la Consiliul Județean Buzău este senatorul PNL, Cristi Bîgiu, actualmente vicepreședinte al PNL Buzău. Bîgiu este candidatul stabilit de USL pentru postul de președinte al Consiliului, imediat după anunțul privind desemnarea sa, la Buzău, producându-se ruptura dintre PSD și PNL. Practic, imediat după această desemnare, la Buzău, nu a mai existat o relație între membrii USL, PSD Buzău dorind să-l susținăpe actualul președinte și nu pe Bîgiu, conform dispoziei de la București.
Alți candidați la CJ Buzău mai sunt Alexandru Râmniceanu de la Partidul Alianța Socialistă și Constantin Tache de la Partidul Poporului-Legea Cojocaru. Tache a fost la un moment dat președinte al PPDD Buzău. În luna octombrie 2011, el a participat la o revoltă a filialei locale împotriva lui Dan Diaconescu, care s-a soldat cu incendierea drapelelor, afișelor și banerelor cu Dan Diaconescu, în fața sediului partidului. Ulterior, el a ajuns la Partidul Poporului-Legea Cojocaru.
Eduard Dumitrașcu de la Partidul Poporului-Dan Diaconescu este cel de-al 7-lea candidat la CJ Buzău, fiind unul dintre realizatorii TV ai postului OTV al lui Dan Diaconescu. Numele său a fost citat de presă de-a lungul timpului în mai multe scandaluri de șantaj. El este președintele PP-DD Buzău, funcție pe care a prteluat-o la începutul anului curent când a declarat că scopul venirii sale la Buzău este pur organizatoric și nu-și dorește să candideze la vreo funcție la alegerile din 2012.

Mediafax

1 COMENTARIU

  1. Hoti! Hoti! Hoti! De ce nu sunteti sinceri? Ce asa frica mare de un independent? Daca Buzaul nu ar fi fost destinat sa fie PSD… de unde astfel de masinatiuni… a!!! Buzaul nu mai este PSD. Spuneti-ne si noua ca sa stim, pentru ca una este ce spune in gura targului si alta este ce stim noi. Va multumesc ca veti posta acest mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.