Fostul comandant al Comandamentului Operațional 2 Întrunit „Mareșal Alexandru Averescu” dintre anii 2001-2004, generalul Cornel Paraniac are, de marți, o sală de pregătire care-i poartă numele în cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
La şase ani de la tragicul eveniment în urma căruia generalul a trecut la cei veșnici, camarazii de arme în prezenţa membrilor familiei Paraniac, au inaugurat o sală de pregătire, care începând cu 25 martie – Ziua Buneivestiri, va purta numele regretatului general, – „SALA GENERAL CORNEL PARANIAC”.
Un gest simplu venit din respectul pentru cel care a fost generalul Paraniac şi a cărei prezenţă spirituală şi doctrinară o simt și o vor simți zi de zi generaţiile viitoare de militari.
Prezent la eveniment, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă dr. Lucian FOCA, vizibil emoţionat, a retrăit momentele de colaborare cu generalul Paraniac – un adevarat mentor care i-a influenţat destinul de comandant
” Ne-a lăsat nouă, celor care îi vom păstra vie amintirea şi spusele că ,,toată viaţa este o luptă pentru identificarea drumului corect între idealuri divergente, educaţia fiind aceea care ne ajută să învăţăm drumul corect şi să evităm greşelile”a declarat generalul de brigadă Lucian Foca la inaugurarea noii săli de pregătire a militarilor din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
Cu chipul plâns şi privirea resemnată, soția generalului trecut în neființă, Maria Paraniac, însoţită de copii, rude şi prieteni, a mulţumit celor care prin fapta şi gândul lor, au făcut ca imaginea celui care a fost generalul Paraniac să rămână de a pururi în conştiinţa militară: „un model de om, soţ, tată şi comandant care a reuşit să găsească calea corectă pentru o carieră strălucită, fără a uita însă de sprijinul permanent pe care l-a avut din partea familiei.”
Alături de militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” şi de familia generalului Paraniac a fost săvârşită slujba de pomenire a acestui vrednic general al Armatei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.