Problema salariilor personalului din Spitalul Județean Buzău este pe punctul de a-și găsi rezolvarea, în urma demersurilor făcute, în ultimele zile, de conducerea unității medicale, de reprezentanții Consiliului Județean și de sindicatul Sanitas.
Vestea vine de la liderul Sanitas, asistentul Mariana Munteanu, care spune că sunt șanse mari ca asistenţii şi medicii din cea mai mare unitate medicală buzoiană să-şi ia banii pe luna noiembrie. Anunţul vine după ce săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu a anunţat că salariile pe luna în curs ale asistenţilor şi medicilor, care vor trebui încasate în decembrie, sunt sub semnul întrebării.
”Deja au început demersurile pentru rezolvarea problemei salariilor penmtru luna noiembrie și decembrie. Pentru luna noiembrie sperăm să se rezolve, așa cum s-a întâmplat și lunile trecute și probabil că săptămâna viitoare vom ști cu siguranță dacă lucrurile merg pe calea cea bună și dacă în decembrie lumea își va lua toate drepturile salariale pe luna noiembrie”, ” a declarat liderul Sanitas Buzău, asistentul Mariana Munteanu.
Spitalul Judeţean Buzău are circa 1200 de angajaţi, personal medical şi administrativ. În luna septembrie, toţi aceşti oameni, şi-au primit salariile cu o întârziere de două săptămâni, din cauza unui blocaj birocratic. Banii au existat, la fel cum există şi acum, însă Consiliul Judeţean nu a putut face plăţile pentru că are plafonate cheltuielile cu salariile. Până la urmă, oamenii au putut fi plătiţi doar după ce Ministerul de Finanţe şi Ministerul de Interne au emis un ordin de deblocare a sumelor necesare. Ordinul a vizat însă plata salariilor doar pe lunile septembrie şi octombrie astfel că procedura trebuie repetată pentru ca asistenţii şi medicii din spital să-şi poată primi banii.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.