Nici în acest an, persoanele cu handicap  şi cadrele didactice din Buzău nu vor avea mai multă liniște în ceea ce privește salariile pe care le au de încasat . Veştile au fost date astăzi de edilul-șef, Constantin Boșcodeală care a spus că bugetul alocat plăţilor către cele două ‎categorii nu ajunge pînă la finele anului. Dacă profesorii sunt totuşi optimiști ‎şi au speranţa că situaţia se va rezolva, persoanele cu handicap și însoțitorii acestora se gândesc cu groză că vor fi puse în situația de anul trecut, când, mai bine de jumătate de an nu au văzut un leu de la autorități. Din păcate, și în acest an, istoria se poate repeta iar primarul municipiului Buzău a confirmat, astăzi, că fondurile alocate Primăriei Buzău sunt insuficiente. ”Nici până acum nu s-a rezolvat problema persoanelor cu handicap și dacă Guvernul nu suplimentează sumele pentru această destinație nu vom putea lua de la alte capitole pentru că bugetul pentru cheltuielile de personal nu poate fi depășit. Este o situație disperată, asa a fost și anul trecut și nu s-a rezolvat decât în luna decembrie, în ciuda insistențelor noastre, dar să speram ca acum, lucrurile nu vor mai decurge ca anul trecut”, a declarat, astazi, primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală. Familiile persoanelor cu handicap nu mai au liniște de când au primit vestea că și în acest an ar putea avea probleme cu banii. Anul trecut, timp de mai multe luni, oamenii, și așa loviți de soarta, au fost în situația de a nu-și putea achita datoriile la bănci ori ‎facturile la utilităţi. ‎ ” Anul trecut, au fost familii care au ajuns în instanță cu executare silită pentru neplata unor credite facute pentru a merge cu copilul la recuperare, și astfel, persoane cu un singur venit, au devenit din morali imorali pentru că nu și au mai luat acești bani și nu au avut cu ce să își achite facturile, ratele la bănci sau utilitățile”, a explicat președintele Asociației 1 iunie 2001, Ionica Tarău.

Anul acesta, soarta persoanelor cu handicap din Buzău ar putea fi împărtășită și de dascălii din municipiu. Primarul orașului a anunțat, astăzi, că suma primită de la buget pentru plata salariilor cadrelor didactice este mai mică cu 25% decât anul trecut, ceea ce va produce  cu siguranță unele probleme. Cu toate acestea, sindicaliştii din învăţământul buzoian sunt ceva mai optimişti. Dascălii se ‎bazează pe situaţia de anul trecut, când bugetul alocat salariilor a fost ‎suplimentat printr-o rectificare bugetară chiar pe ultima sută de metri. ”Ca și anul trecut, când își vor da seama ca bugetul a fost făcut prost, vor  trebui să facă o rectificare ”,  sustine secretarul Sindicatului Învățământului Preuniversitar, Cristache Bratu.

 

Cristina DINULESCU

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/05/Constantin-Boscodeala1.mp3|titles=Constantin Boscodeala]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.