21.000 de euro anual vor trebui achitați de către societatea furnizoare de gaze naturale, taxă  pentru reţeaua de gaze a Primăriei municipiului Buzău. Suma va fi impusă, astăzi, printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal urmând ca lunile viitoare să fie stabilită și o taxă pentru terenul pe care sunt construite rețelele proprii ale companiei.

”În momentul de față, o să impunem taxa de concesionare a rețelelor noastre dar va urma și taxa de concesionare pentru rețelele lor(n.r. societatea GDF Suez). Acum, va fi  aprobată redevența de concesionare pentru țevile pentru care noi am făcut extindere. Suma este una mică, de doar 21.000 de euro pe an, și va urma redevența de concesionare a terenului pe care se află conductele lor,  care va fi mult mai mare  decât cea stabilită astăzi”, a declarat primarul, Constantin Boșcodeală.

Municipalitatea a decis la sfârșitul iernii  concesioanarea rețelelor proprii de gaze către societatea care distribuie gazul natural în municipiu și care folosea aceste rețele în mod gratuit. Măsura a venit ca urmare numeroaselor amenințări cu sistarea gazelor către societatea producătoare de energie termică.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.