ZapadaRubla-6
Salvările și cu utilajele de deszăpezire încearcă să ajungă la trei bolnavi din județul Buzău, care au nevoie de ajutor medical de urgență, între care și gravida din Robeasca, spre care ambulanța a plecat de duminică dimineață, femeia având nevoie urgentă de o operație de cezariană.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, salvările însoțite de utilajele de deszăpezire încearcă să ajungă, la ora transmiterii acestei știri, la doi bolnavi cardiaci, aflați în zone cu drumuri blocate de nămeți.

De asemenea, o urgență majoră în acest moment este ca echipele de salvare să ajungă la o gravidă din comuna Robeasca, aflată pe punctul de a naște și care are nevoie urgentă de operație. Femeia de 27 de ani era programată la cezariană, însă nașterea s a declanșat mai devreme decât se preconiza. Astfel, medicii trebuie să ajungă urgent la ea, întrucât gravida trebuie dusă la maternitate și supusă unei intervenții chirugicale, spre Robeasca fiind trimisă, la ora actuală, și o șenilată.

La ora transmiterii acestei știri, gravida se afla la casa părintească, împreună cu șeful de post din localitatea Robeasca. Agentul de Poliție tine legătura permanent cu echipele de salvare care încearcă să străbată prin nămeți.

În cazul bolnavilor cardiaci la care salvările nu reușsesc să ajungă, ajutorul medical de urgență este acordat de persoane medicale din zonă.

Între timp, alte cazuri medicale urgente s-au rezolvat în județul Buzău, o femeie gravidă din localitatea Movila Banului născând la domiciliu, până când echipele de salvare, între care s-au aflat și militari, au reușit să ajungă la ea. Atât nou-născutul, cât și lăuza, care nu se simțea bine, au fost transportați la Maternitatea din Buzău, iar în prezent sunt în afara oricărui pericol.

De asemenea, copilul din localitatea Bentu care prezenta convulsii a fost preluat de către medici duminică și dus la spital, fiind acum în afara oricărui pericol.

În județul Buzău, la ora transmiterii acestei știri sunt blocate mai multe drumuri județene, dar și toate drumurile naționale, cu excepția DN 10 Buzău – Brașov, pe care este impusă restricție de tonaj pentru mașinile mai mari de 7, 5 tone.

Duminică dumpă-amiază, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că va emite cod roșu pentru județul Buzău, nordul județului Brăila și sudul județului Vrancea, valabil pentru duminică până la ora 21.00, pentru celelalte zone fenomenele meteo urmând să scadă în intensitate.

Avertizarea cod roșu va fi valabilă de la ora 15.00, din cauza cantităților mari de zăpadă și a vitezei vântului, a anunțat, la Guvern, directorul ANM, Ion Sandu.

Județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, municipiul București, Ilfov și Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben începând cu ora 21.00 , iar județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt și Dolj vor ieși de sub codul galben tot duminică, la ora 21.00.

Județele Vrancea, Galați, Buzău. Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța vor fi în cod portocaliu până luni dimineața, la ora 9.00.

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.