Subprefectul de Buzău, Vasile Alecu, județ aflat sub incidența codului roșu de viscol și ninsori, a declarat că este nevoie de suplimentarea utilajelor de deszăpezire și a mașinilor de intervenție către urgențele medicale, pentru a face față cantității mari de zăpadă și viscolului din ultimele ore.

Sursa citată a precizat că, în acest moment, în județul Buzău, aflat sub incidența codului roșu de viscol și ninsori începând cu ora 15.00, până la ora 21.00, este nevoie de mai multe utilaje de deszăpezire, dar și de mai multe mașini de intervenție către urgențele medicale care pot apărea în județ, având în vedere că toate drumurile naționale, cu excepția DN 10, sunt blocate, iar mai multe șosele județene sunt impracticabile.

”O să avem o discuție într-un cerc mai restrâns să vedem ce măsuri vom lua dat fiind că ne vom afla sub cod roșu. Vom dispune măsuri suplimentare. Vicepremierul Dragnea a anunțat că o să aibă la nivel central discuții despre această situație în sensul că va cere Ministerului Apărării și altor instituții, CNADRN-ului, suplimentarea forțelor care deja acționează. Noi avem o șenilată și o autospecială de transport victime multiple, care ne ajută foarte mult, însă ar fi nevoie de suplimentarea mașinilor de intervenție la urgențele medicale”, a declarat, duminică  subprefectul de Buzău, Vasile Alecu.

Sursa citată a adăugat că este nevoie de mai multe utilaje de deszăpezire, în condițiile în care în județul Buzău sunt zone, în special în extravilan, în partea de câmpie a Buzăului, unde zăpada atinge și doi – trei metri. Astfel de situații se înregistrează, potrivit lui Alecu, în zona Oreavu, la Crucea Comisoaiei ori în zona Mihăilești, în afara localităților.

Alecu a mai spus că autoritățile din Buzău nu sunt de acord să închidă și singurul drum național practicabil în acest moment în județ, așa cum au sugerat autoritățile centrale. Astfel, este vorba despre DN 10 Buzău – Brașov, pe care se circulă cu restricții pentru mașinile mai mari de 7, 5 tone, și pe care autoritățile de la Buzău vor să-l mențină deschis având în vedere că în zona de munte ninge ușor, liniștit, iar vântul nu ridică probleme, circulația putând să se desfășoare în condiții de siguranță.

Duminică dumpă-amiază, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că va emite cod roșu pentru județul Buzău, nordul județului Brăila și sudul județului Vrancea, valabil pentru duminică până la ora 21.00, pentru celelalte zone fenomenele meteo urmând să scadă în intensitate.

Avertizarea cod roșu va fi valabilă de la ora 15.00, din cauza cantităților mari de zăpadă și a vitezei vântului, a anunțat, la Guvern, directorul ANM, Ion Sandu.

Județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, municipiul București, Ilfov și Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben începând cu ora 21.00 , iar județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt și Dolj vor ieși de sub codul galben tot duminică, la ora 21.00.

Județele Vrancea, Galați, Buzău. Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța vor fi în cod portocaliu până luni dimineața, la ora 9.00.

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.