Mariana Munteanu

Sindicatul cadrelor sanitare este alături de cele 4 persoane sancționate de Comisia de Disciplină a Spitalului Județean Buzău în cazul copiilor legați de paturi din Secția de Pediatrie. Măsura suspendării din funcție și a diminuării salariului este considerată de liderul Sanitas, Mariana Munteanu, prea dură în comparație cu vina pe care o au medicul Carmencita Matei și asistenta Mircica Găzdaru, dar și celelalte două cadre sancționate cu tăierea din salariu.
„Noi considerăm că ceea ce s-a întâmplat a fost de fapt un viciu procedural pentru că această metodă se aplică în toate secțiile și nu doar la copii și cu scopul de a face bine. Măsura, privită ca o pedeapsă nu poate fi discutată decât în cazul unor oameni sănătoși. Îngrijorător ar fi fost dacă, copii erau sănătoși și ar fi fost legați ca să nu se mai miște. Considerăm pedepsele aplicate colegilor noștri ca fiind destul de aspre comparativ cu vina lor de a nu fi respectat de fapt niște proceduri, practic de a nu fi completat niște registre și de a nu fi luat niște semnături”, a declarat Mariana Munteanu, liderul Sanitas Buzău.
Pe de altă parte, reprezentantul Sanitas a declarat că în urma declanșării scandalului din Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău s-au întâmplat și lucruri bune și cazul de la Buzău a deschis ochii factorilor responsabili de starea sistemului de sănătate de la nivel central.
„Ulterior s-a trecut la prelucrarea acestor lucruri astfel încât să existe aceasta procedura scrisă la toate secțiile unde se practică așa ceva. Suntem mulțumiți că de acum încolo aceste proceduri se vor pune în aplicare și datorită a ceea ce s-a întâmplat la Buzău în întreaga țară dar suntem mulțumiți și că odată cu lucrurile acestea conducerea ministerială și guvernamentală își dă seama ca fondurile din sistemul de sănătate sunt insuficiente”, a precizat liderul Sanitas, Mariana Munteanu.

În altă ordine de idei, liderul Sanitas Buzău, Mariana Munteanu a declarat că sindicatul va acorda asistență juridică personalului medical sancționat de Comisia de Disciplină în cazul în care se va pune problema contestării sancțiunilor primite dar și că sindicatul va încerca să sprijine financiar persoanele afectate de diminuările salariale.
„Nu am auzit de contestarea acestor măsuri dar dacă se va recurge la așa ceva sindicatul va susține inițiativele și va acorda asistență juridică. Oricum nu cred că se va ajunge la concluzia de rele tratamente aplicate minorilor în sensul direct al legii pentru că practic nimeni nu a avut intenția de a face rău. Sperăm ca la nivel de sindicat, să îi putem susține pe cei afectați material dar pentru ca acest lucru să se facă legal va trebui să propunem și să aprobăm acest lucru în Consiliul Județean al sindicatului”, a precizat Mariana Munteanu, liderul Sanitas Buzău.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.